23.7 C
Knokke-Heist

Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden neemt actie tegen drugstrafiek in de havens

Het federale kernkabinet heeft vrijdag principieel ingestemd met het voorstel van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om een nationaal drugscommissaris aan te duiden.

De drugscommissaris zal de maatregelen van verschillende beleidsniveaus stroomlijnen en op elkaar afstemmen. Het is de bedoeling om de drugscommissaris zo snel mogelijk aan te stellen, volgens het kabinet-Verlinden.

De minister besprak het incident in Merksem vrijdag tijdens een telefoongesprek met Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson, die aankondigde dat ze op 7 februari een bezoek zal brengen aan de Antwerpse haven. “We zijn vastberaden om de strijd tegen drugstrafiek op te voeren in de havens,” zegt Johansson.

De aanstelling van een drugscommissaris is een belangrijke stap in de strijd tegen drugstrafiek en zal bijdragen aan de veiligheid van de haven van Antwerpen, Zeebrugge en de omgeving.

Met de aanstelling van een drugscommissaris neemt minister van Binnenlandse Zaken Verlinden actie tegen drugstrafiek. Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen drugstrafiek en zal bijdragen aan de veiligheid van de haven van Antwerpen en Zeebrugge.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen