Home Cultuur Minister Weyts investeert 87.450 euro in het Sint-Bernardusinstituut

Minister Weyts investeert 87.450 euro in het Sint-Bernardusinstituut

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 87.450 euro in het Sint-Bernardusinstituut in Knokke-Heist.  . “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. We focussen voornamelijk op het secundair onderwijs, waar specifieke noden zijn.” zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Onderwijsminister Weyts trekt een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts deze regeerperiode 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Knokke-Heist ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 87.450 euro in het Sint-Bernardusinstituut in Knokke-Heist.  Concreet gaat het om interne verbouwingswerken en nieuw schrijnwerk in de sportzaal.  Die krijgt ook een nieuwe sportvloer.   “Met deze bijkomende investering kunnen de leerlingen in een goed uitgeruste sportzaal bewegen.  Zo kan deze sportzaal zowel tijdens de schooluren als erna of in de vakanties gebruikt worden.  Een gezonde geest in een gezond lichaam.” aldus Cathy Coudyser namens N-VA Knokke-Heist.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers