maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist

Mix van muziek op het zomerfestival Klassiek Leeft Meesterlijk

Van 23 juli tot 6 augustus 2022 kan je dankzij het zomerfestival Klassiek Leeft Meesterlijk terug genieten van uitmuntende concerten van internationaal topniveau in de St.-Margareta- en Dominicanenkerk. Geen livemuziek zonder uitvoerders natuurlijk en het lijstje dat je deze zomer in Knokke-Heist aan het werk kan zien, ziet er veelbelovend uit. Artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort stelde voor deze editie opnieuw een subliem programma samen met een mix van talent van eigen bodem en internationale sterren.   

Openingsconcert 
Het festival gaat van start op zaterdag 23 juli om 20.30 uur in de Margaretakerk. Het openingsconcert presenteert het klassiek orkest CASCO Phil en buitengewoon pianotalent Shai Wosner, laureaat van de Elisabethwedstrijd en professor aan de Juilliard School in New York.  

Piano Recital 
Het volgende concert vindt plaats op dinsdag 26 juli om 20.30 uur in de Dominicanenkerk. Deze editie zet de opgebouwde samenwerking met de Elisabethwedstrijd-laureaten nog eens extra in de verf met een pianorecital uitgevoerd door pianist Sergei Redkin.   

200ste verjaardag Cesar Frank 
Met het derde optreden wordt de 200ste verjaardag van Cesar Frank gevierd. Afspraak om donderdag 28 juli om 20.30 uur in de Dominicanenkerk. Ook dit jaar kan je Liebrecht Vanbeckevoort aan het werk zien, deze keer treedt hij samen op met het Taurus Quartet. 

Ode aan Mozart, Mahler en Brahms 
Ook voor het vierde kamermuziekconcert kruipt Liebrecht Vanbeckevoort achter de piano. Hij brengt aan de hand van pianokwartetten met Aylen Pritchin (viool), Nathan Braude (altviool) en Georgi Anichenko (cello) een prachtige ode aan Mozart, Mahler en Brahms. Afspraak op dinsdag 2 augustus om 20.30 uur in de Dominicanenkerk. 

Muzikale broers op het podium 
Tijdens het voorlaatste concert staan Beethoven, Grieg, Prokofiev en Ravel op het programma. Op donderdag 4 augustus om 20.30 uur in de Dominicanenkerk betreden de muzikale broers Yossif (viool) en Philippe Ivanov (piano) het podium. Yossif werd op amper 18-jarige leeftijd 2de laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd.   

Slotconcert 
Voor het steeds zeer populaire slotconcert presenteert Liebrecht Vanbeckevoort in samenwerking met de violiste Ning Kam en het Ataneres Ensemble een selectie uit de 4 seizoenen van Vivaldi & Piazzolla en het Dubbelconcerto voor viool en piano van Mendelssohn. Klassiek Leeft Meesterlijk 2022 wordt afgesloten op zaterdag 6 augustus om 20.30 uur in de Margaretakerk. 

De ticketverkoop is inmiddels van start gegaan. Haal dus snel je tickets in huis via www.klassiekleeft.be, aan de balie van Cultuurcentrum Scharpoord of via T 050 630 430. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen