17.6 C
Knokke-Heist

Modepioniers in Moeilijke Tijden: De Zakelijke Belevenissen van de Familie Louvier-Lippens

In de straten van Knokke-Heist vindt een stille revolutie plaats. Onder de leiding van Dominique Lippens is de private stichting “Four Members Only” opgericht, een zet die bedoeld is om de familiale belangen van haar gezin te beschermen​. Olivier Louvrier, mede-oprichter van de modeketen River Woods, en hun kinderen Arthur, Marie en Louis, zijn de hoekstenen van deze onderneming.

Louvrier begon zijn reis in de mode-industrie in 1955 met de lancering van River Woods. Zijn pad kruiste dat van Xavier Painblanc, die toen zelfstandig importeur was van Tommy Hilfiger-hemden. De gezamenlijke inspanningen van dit duo resulteerden in de expansie van de Belgische markt, en niet veel later de opening van de eerste Hilfiger-franchisewinkel​​.

Hun bedrijf, American Clothing Associates, werd in de loop der jaren een prominente speler in de mode-industrie, niet alleen als distributeur voor hun franchisenetwerk, maar ook als controleur van het Oost-Vlaamse textielbedrijf Tweeds & Cottons​. Ondanks een aanzienlijk verlies van 7 miljoen euro tijdens de coronapandemie en de distributiecrisis, bleef de vastberadenheid van het echtpaar ongeschonden. De omzet, die in 2021 gehalveerd was tot 33 miljoen euro, begon in 2022 te herstellen naar een break-even van 39 miljoen euro​​.

Louvrier heeft niet alleen succes gevonden in de mode-industrie, maar heeft ook zijn fortuin gewaagd in de entertainmentsector. In 2016 investeerde hij in ‘The Arc’, een vierdaagse variant op Tomorrowland op een grote cruiseboot. Ondanks een overgedragen verlies van 3 miljoen euro eind 2022, blijft de toekomst van dit initiatief ongewis​​.

De komende tijd zullen ongetwijfeld cruciaal zijn voor Lippens, Louvrier en hun ondernemingen. Zal de stichting “Four Members Only” slagen in haar missie om de familiebelangen te verankeren? Zal ‘The Arc’ ooit het succes bereiken dat het beoogt? Eén ding is zeker: in de wereld van mode en entertainment is niets onmogelijk.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen