zondag, augustus 14, 2022
29 C
Knokke-Heist
your alt tag'

” Moeder van Vrede” op bezoek in het For Freedom Museum

Het For Freedom Museum mocht maandag onlangs het bezoek ontvangen van de zusters en broeders van de congregatie “Moeder van Vrede” uit Gistel. 

Het werd een boeiende namiddag waarbij het tot uiting kwam dat de idealen en boodschap van zowel de religieuze gemeenschap en het For Freedom Museum elkaar sterk benaderen. 

Vanuit het perspectief van de  congregatie heb je het streven naar Vrede door gebed, geloof en getuigenis, vanuit het standpunt van het FF museum heb je dan de boodschap dat  Vrede een dagelijkse inspanning vergt om conflicten en oorlog te vermijden. 

Beiden vullen elkaar aan, mooi toch.

Bijzondere aandacht kreeg de nieuwe vleugel, “21-st Army Group, Monty’s Men”, de recentste uitbreiding van het FF Museum, gerealiseerd met  de steun van de provincie West-Vlaanderen en Westtoer.

Tijdens een aangename babbel na het bezoek wist broeder Robert te vertellen dat zijn vader zijn militaire dienst, heel kort na de Bevrijding van Gent, deed in de 21-ste Legergroep bij het Britse Legerkorps. Hij erkende onmiddellijk het kenteken op het uniform van zijn vader.

Broeder Robert ’s vader was werkelijk” One of Monty’s Men” geweest. Kleine wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen