11.6 C
Knokke-Heist

Monumentale Sint Annakerk in Sint Anna ter Muiden verwelkomt bezoekers tijdens Open Kerkendag

De historische Sint Annakerk in Sint Anna ter Muiden, gemeente Sluis, opent haar deuren op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) voor een bijzondere rondleiding en torenbeklimming. Bezoekers krijgen de kans om de indrukwekkende architectuur van dichtbij te bewonderen en te genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de top van de toren.

De majestueuze, vierkante stompe toren van de Sint Annakerk is al van verre te zien en domineert het stadsgezicht van Sint Anna ter Muiden. De kerk, oorspronkelijk een gotische katholieke kruiskerk uit de veertiende eeuw, heeft een rijke geschiedenis. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) werden het koor, het schip en de zijbeuken verwoest. De torenspits is in de loop der tijd eveneens verdwenen.

In 1653 werd er een hervormde kerk gebouwd tegen de zuidmuur van de toren, en de consistorie is van iets latere datum. Sinds 2013 is de kerk in het bezit van BOEI, een organisatie die zich inzet voor het behoud en de herbestemming van cultureel erfgoed in Nederland.

Tijdens de Open Kerkendag op maandag 29 mei, van 12:00 tot 17:00 uur, krijgen bezoekers de kans om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van de kerk en de regio. Een gastheer van de Zwinstreek zal aanwezig zijn om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.

Bij gunstige weersomstandigheden kunnen bezoekers onder begeleiding de toren beklimmen en genieten van het spectaculaire uitzicht over de omgeving. Voor de torenbeklimming wordt een kleine vergoeding van € 2,00 gevraagd.

De Open Kerkendag is een unieke kans om de prachtige Sint Annakerk en haar bijzondere geschiedenis te ontdekken. Mis deze gelegenheid niet en kom op 2e Pinksterdag naar Sint Anna ter Muiden. Wie weet wat voor verborgen schatten er nog meer te vinden zijn in deze historische kerk?

.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen