vrijdag, april 19, 2024
HomeHaven / ZeebruggeMUG-Heli in Brugge ontvangt 25.000 euro van Zeebrugs Compensatiefonds

MUG-Heli in Brugge ontvangt 25.000 euro van Zeebrugs Compensatiefonds

In een hartverwarmende daad van solidariteit heeft het Compensatiefonds van de kusthavens Zeebrugge, Oostende, en Nieuwpoort 25.000 euro gedoneerd aan de levensreddende MUG-Heli in Brugge. Deze cruciale financiële injectie ondersteunt de werking van de enige spoedhelikopter in Vlaanderen, die essentieel is voor snelle medische interventies, vooral in moeilijk bereikbare gebieden zoals de haven van Zeebrugge.

De cheque werd met trots overhandigd aan Dr. Nicolas Müller, spoedarts en verantwoordelijke voor de MUG-Heli, door vertegenwoordigers van het Compensatiefonds. Deze donatie benadrukt het belang van gemeenschapssteun voor de voortdurende beschikbaarheid van de MUG-Heli, die jaarlijks rond de 850.000 euro nodig heeft om operationeel te blijven.

Het provinciebestuur van West-Vlaanderen, samen met bijdragen van steden, gemeenten, en zowel kleine als grote giften, draagt bij aan het budget. Deze specifieke bijdrage van het Compensatiefonds is een welkome aanvulling op de financiering en toont de gezamenlijke inspanning om de MUG-Heli te ondersteunen.

De MUG-Heli, die zijn basis heeft bij het AZ Sint-Jan in Brugge, is een onmisbaar onderdeel van de medische hulpverlening in de regio. Met een team inclusief zes piloten, voert de helikopter jaarlijks tussen de 700 en 750 interventies uit, waarvan ongeveer 5% in de haven van Zeebrugge plaatsvindt. Deze interventies zijn vaak cruciaal en kunnen het verschil betekenen tussen leven en dood.

De samenwerking met het AZ Sint-Jan wordt zeer gewaardeerd, en de MUG-Heli geniet bekendheid onder het grote publiek door de tv-reeks ‘Helden in de lucht’. Een nieuwe serie van dit programma is momenteel in productie, waarbij de dagelijkse heldendaden van het MUG-Heli team in beeld worden gebracht.

De steun van het Compensatiefonds is een blijk van waardering voor het essentiële werk dat de MUG-Heli verricht. Dit gebaar versterkt de band tussen de havengemeenschap en de medische hulpverlening, waarbij duidelijk wordt dat elke bijdrage helpt om levens te redden.