vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist

Muzikaal talent van de bovenste plank

Zes muzikanten van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist namen zaterdag 21 mei deel aan het TOONMOMENT voor klarinet & saxofoon in MAAK (Open Huis voor Kunsten) in Knokke-Heist. De leerlingen van Stephan Vermeersch brachten een selectie van concertstukken waarbij de gerenommeerde muzikant en professor Hedwig Swimberghe instond voor de beoordeling van de prestaties.

Kobe Ruysschaert mocht de spits afbijten met haar altklarinet en bracht de Bach Suite 1 Prelude.

De overige leden van de Harmonie die present tekenden, waren: Luna Vantorre (klarinet), Isabelle Beemsterboer (klarinet), Lisa Osaer (basklarinet), Britt Wisse (sopraansax) en Elise Van de Wiele (altsax).

Iedere deelnemer speelde twee muziekstukken.

Verder was er het trio optreden van Luna, Kobe en Lisa. Tot slot vormden Britt, Kobe, de leerkracht en Sabijn Laterveer een saxofoonkwartet en speelden muziek van Händel, Bach, Prokofjev en Tomas Luis de Victoria.

Eerstkomende activiteit van St. Cecilia is nu Zondag 29 mei het KIDS @ CONCERT in de zaal De Zeeparel, Noordstraat 40 waar alle jongeren gratis worden uitgenodigd om kennis te maken met de blaasinstrumenten. Dirigent Bram Bonny van het Jeugdorkest staat vanaf 14.00 u. in voor de interactieve kindervoorstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen