woensdag, mei 22, 2024
HomeCultuurMuzikale Reis door Tijd en Traditie: De Harmonie St.-Cecilia Heist Betoovert

Muzikale Reis door Tijd en Traditie: De Harmonie St.-Cecilia Heist Betoovert

In de sfeervolle zaal van ‘De Lindeboom’ werd afgelopen zondag een onvergetelijk Nieuwjaarsconcert gehouden door de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Heist. Meer dan 500 muziekliefhebbers verzamelden zich om te genieten van een rijke mix van klanken, gepresenteerd door het Jeugdorkest, de Drumband en de Harmonie.

De avond werd extra bijzonder gemaakt door de getalenteerde soliste Kaatje Chiers, die met nummers als ‘Send in the Clowns’ en ‘It’s oh so quiet’ het publiek betoverde. Het meest opmerkelijke moment van de avond was echter de uitvoering van ‘Dreaming of Home’, een muziekstuk dat een historisch moment uit de Eerste Wereldoorlog tot leven bracht. Dit stuk, dat het onwaarschijnlijke kerstbestand tussen Duitse en Engelse soldaten in de loopgraven verklankt, raakte de harten van velen, vooral toen een doedelzakspeler zich bij het 70-koppige orkest voegde.

Een speciale lof gaat uit naar dirigenten Rik en Bram Bonny voor hun uitstekende muziekkeuze die zowel ontroerde als inspireerde. Hun talent in het samenbrengen van diverse muziekstijlen en -tijdperken maakt elk optreden van de Kon. Harmonie St.-Cecilia Heist uniek en memorabel.

Na dit succesvolle evenement staan er nog meer optredens op de agenda. Zo zal op zondag 10 maart het Jeugdorkest en de Drumband een Koffieconcert verzorgen in ‘De Lindeboom’. Het Lenteconcert vindt plaats op 19 en 20 april in C.C. Scharpoord. Als klap op de vuurpijl organiseert de muziekvereniging op zaterdag 23 november een Herdenkingsconcert ter ere van de 80ste verjaardag van de bevrijding en de 50ste Canadese Bevrijdingsmars in de Margaretakerk.

Ze nodigen u van harte uit om deze muzikale reizen bij te wonen en deel uit te maken van de levendige gemeenschap die de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Heist samenbrengt. Laat ons weten welk concert u het meest aanspreekt en waarom, en deel uw ervaringen op sociale media om het gesprek gaande te houden.