18.9 C
Knokke-Heist

Mysterie rond verloren fortuin vermoorde mode-ondernemer Mimi Ullens de Schooten

Het verlies van 85 miljoen euro in de mode-activiteiten van de vermoorde Mimi Ullens de Schooten staat in schril contrast met het vermogen van haar stiefzoon en moordenaar Nicolas Ullens de Schooten. Het onderzoek onthult verrassende details over hun financiële situatie. Mimi en haar man kwamen ook vaak naar Knokke-Heist.

De modewereld is geschokt door de moord op Mimi Ullens de Schooten, een bekende mode-ondernemer met een eigen kledinglijn en modeboetieks. Ons onderzoek wijst uit dat haar mode-activiteiten gefinancierd werden vanuit Luxemburgse holdings zoals Paris Invest, Urbis en Virgil, die samen een verlies van 85 miljoen euro hebben geleden.

Mimi’s initialen, MUS, vormden de naam van de Belgische vennootschap waarmee ze haar mode-activiteiten financierde. MUS haalde haar geld bij de Luxemburgse holding Paris Invest, die eind 2019 een gecumuleerd verlies van 47 miljoen euro leed. Om dit verlies te dekken, werd in 2019 nog 29 miljoen euro aan verse middelen geïnjecteerd in Paris Invest.

Naast MUS financierde Virgil drie Franse vennootschappen: Themus Production, Red France en Vagabundo. Met een overgedragen verlies van 6 miljoen euro eind 2019 was Virgil goed voor een totale financiering van ongeveer 25 miljoen euro.

Over het vermogen van Guy Ullens de Schooten, de echtgenoot van Mimi, doen verschillende getallen de ronde, variërend van 200 miljoen euro tot 2 miljard euro. In werkelijkheid stond Guy Ullens altijd in de schaduw van zijn aangetrouwde neef Eric Wittouck, momenteel de rijkste Belg met een vermogen van 10 miljard euro.

Na 2000 investeerde Guy Ullens in Chinese kunst en een museum voor hedendaagse Chinese kunst in Beijing. Mimi was niet alleen gepassioneerd door mode, maar ook door de Belgische kustplaats Knokke-Heist, waar ze vaak vertoefde. Haar favoriete plekjes waren onder andere de chique winkelstraten en tal van gastronomische restaurants, waar ze graag tijd doorbracht met vrienden en familie.

Het tragische lot van Mimi Ullens de Schooten roept vele vragen op en schokt zowel de modewereld als de inwoners van Knokke-Heist. Hoe kon haar mode-imperium zo’n enorm verlies lijden? En welke rol speelt de moordenaar, haar stiefzoon Nicolas, in dit verhaal? Dit drama kent nog geen einde, en het onderzoek naar de duistere financiële achtergronden van het echtpaar Ullens de Schooten gaat verder.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen