18 C
Knokke-Heist

Mysterieuze Stenen Beer in Sluis opent zijn deuren voor exclusieve rondleidingen

De eeuwenoude Stenen Beer, een monumentale ruïne in het historische Sluis, nodigt avontuurlijke bezoekers uit om de geheimen van zijn ondergrondse kelders te ontdekken tijdens exclusieve wandelingen onder leiding van een deskundige gids.

De Stenen Beer, een mysterieuze 15e-eeuwse ruïne die ooit dienst deed als Westpoort van Sluis, opent opnieuw zijn deuren voor het publiek tijdens exclusieve wandeltochten. Deze indrukwekkende locatie speelde een cruciale rol tijdens belegeringen en beschermde de stad met zijn uitgebreide vestingwerken. Onder de ruïne bevinden zich drie imposante, onderling verbonden overwelfde kelders en een traptoren, die vroeger dienden als kazemat, verblijfplaats voor soldaten en opslag van wapens, munitie en proviand.

Vanwege de monumentenstatus en de aanwezigheid van vleermuizen zijn bezoeken aan de Stenen Beer strikt gereguleerd. Groepen van maximaal 10 personen kunnen tussen 1 mei en 1 augustus deelnemen aan unieke wandeltochten, waarbij ze de kelders betreden en meer te weten komen over de fascinerende geschiedenis van deze bijzondere plek.

Museum het Belfort in Sluis organiseert de wandeltochten op geselecteerde donderdagavonden. Een ervaren gids brengt de geschiedenis tot leven en neemt bezoekers mee op een onvergetelijke reis door de onderaardse kelders. Omdat het verlichten van de kelders niet is toegestaan, krijgen deelnemers een zaklamp mee om hun pad te verlichten. Het betreden van de Stenen Beer is op eigen risico.

Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven bij Museum het Belfort en ontvangen een bevestiging zodra hun aanmelding is verwerkt. Wandelingen gaan door bij een minimum van vier personen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 3,00 en volwassenen vanaf 13 jaar € 5,00. Betalingen dienen contant te worden voldaan bij de gids bij aanvang van de rondleiding.

Mis deze zeldzame kans niet om de verborgen schatten van de Stenen Beer in Sluis te ontdekken en waan je terug in de tijd, naar de roerige dagen van veldslagen en belegeringen. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt en deze unieke ervaring wil je niet missen!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen