HomePolitiekN-VA gemeenteraadslid Fabienne Pottier blij met de zomerscholen in Knokke-Heist

N-VA gemeenteraadslid Fabienne Pottier blij met de zomerscholen in Knokke-Heist

In juli en augustus kunnen meer dan 11.000 leerlingen naar 180 zomerscholen in 98 gemeenten. Het gaat nu al om veel meer leerlingen dan vorige zomer, toen ongeveer 7.500 kinderen en jongeren bijgespijkerd werden in een zomerschool. Vlaams ministers Bart Somers en Ben Weyts hebben dit jaar 10 miljoen euro vrijgemaakt voor de zomerscholen. Op de gemeenteraad van april gaf de N-VA Knokke-Heist de meerwaarde van zomerscholen aan en zetten en de financiële tegemoetkoming vanuit Vlaanderen in de verf.  “Daarop diende Knokke-Heist een aanvraag in en krijgen we nu ook een zomerschool in Knokke-Heist.” geeft N-VA gemeenteraadslid Fabienne Pottier mee.

“Dankzij het enthousiasme en het inzet van de organisatoren kunnen we duizenden kinderen bijspijkeren deze zomer. In veel gevallen gaat het om de meest kwetsbare leerlingen, die deze hulp het beste kunnen gebruiken. De zomerscholen worden nu echt ingebed in ons aanbod. Zo breien we toch nog een positief gevolg aan de coronacrisis”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

“Wij vroegen op de gemeenteraad van april om een aanvraag in te dienen en zomerscholen te organiseren in Knokke-Heist.”, zegt N-VA gemeenteraadslid Fabienne Pottier (N-VA).  “Elk kind telt. We willen kost wat kost alle leerlingen mee, zodat niemand uit de boot valt. Een zomerschool kan écht het verschil maken voor de meest kwetsbare kinderen ”, besluit Fabienne Pottier .

1 REACTIE

  1. Heel zinvol initiatief dat best elk jaar zou worden herhaald om leerlingen die moeite hebben om te volgen de nodige kennis bij te spijkeren buiten het normaal schooljaar.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers