Home Politiek N-VA Knokke-Heist: "Vlaanderen is koers en Knokke-Heist koerst"

N-VA Knokke-Heist: “Vlaanderen is koers en Knokke-Heist koerst”

De N-VA in Knokke-Heist kijkt uit naar het WK Wielrennen in 2021 en is blij dat Knokke-Heist de startplaats is van de tijdritten. ‘Vlaanderen is koers en Knokke-Heist koerst.  Onze gemeente profileert zich al jaren als sportieve wielergemeente en telt tal van wielerclubs.  Met dit evenement dragen we dit imago uit en kunnen we vele bezoekers en wielerliefhebbers naar Knokke-Heist halen.” weet Coudyser. 

Cathy Coudyser, fractieleider voor N-VA, zal dan ook op de gemeenteraad drie zaken aankaarten nl. het momentum gebruiken om Knokke-Heist nog fietsvriendelijker te maken, vanaf nu het Flandrien-gevoel aanwakkeren bij de inwoners, handelaars, horeca en toeristische ondernemers en recreatief fietsen duurzaam verankeren in ons toeristisch beleid. Op een jaar van dit WK slaan we best de handen in elkaar om van dit evenement gebruik te maken voor duurzame en slimme oplossingen die ons nog vele jaren plezier zullen bieden.

Fietsvriendelijk Knokke-Heist

Volgens de N-VA kan dit momentum aangegrepen worden om het functioneel gebruik van de fiets verder te stimuleren en Knokke-Heist nog fietsvriendelijker te maken.  Daarvoor zijn gecoördineerde acties en investeringen in fietspaden, fietsparkeerplaatsen en oplaadpunten nodig.  ‘In alle deelgemeenten kan het fietsaanbod vergroot worden en kan bijhorende service zoals het voorzien van mandjes, kinderzitjes, kleine herstellingen of oplaadpunten het fietsen stimuleren.  Dit wordt best voorzien aan randparkings of mobipunten en we doen dit zoveel mogelijk in samenspraak met onze lokale fietshandelaars en -verhuurders en de logiesssector.  De handelskernen en de Gouden Driehoek in het bijzonder vragen infrastructuurinvesteringen waarbij de fiets centraal staat.   Er moet ook bijzondere aandacht gaan naar veilige fietsomgevingen bij scholen, sport en vrijetijdscentra.’ stelt Coudyser voor.

Fietsen als duurzaam toeristisch sterk merk uitspelen

‘Fietsen in het prachtige grensoverschrijdende polderlandschap, met een unieke fauna en flora en vol cultuurhistorisch erfgoed is een troef die we ook toeristisch ten volle duurzaam kunnen uitspelen.’ vervolgt Coudyser.  Het past in de duurzame en slimme toeristische uitbouw van Knokke-Heist en stemt overeen met de strategie van Toerisme Vlaanderen om bezoekers te laten kennis maken met het DNA van een regio, haar geschiedenis, authenticiteit, tradities en streekproducten. Voor en na het WK wielrennen kunnen we deze troef verder versterken en uitspelen en nieuwe doelgroepen van bezoekers aantrekken naar Knokke-Heist.

Flandrien-gevoel aanwakkeren

Vlaanderen is koers en Knokke-Heist koerst. Met doelgerichte communicatie en activiteiten promoten we met zijn allen vanaf nu het Flandrien gevoel dat ons allen bindt rond ‘koers’.  besluit Coudyser. Inwoners, sportievelingen, lokale handelaars, horeca en de toeristische sector : ze zijn onze ambassadeurs van het WK wielrennen.  We trekken ze mee in het bad om bezoekers nu al warm te maken voor het topevenement van volgend jaar.  Daarvoor rekenen we op gecoördineerde acties in nauwe samenwerking met al onze stakeholders. 

2 REACTIES

  1. Het gemeentebestuur kan zich best beperken tot extra fietsinfrastructuur, het is niet de bedoeling om overheidsgeld uit te geven aan zotternijen (mandjes, kinderzitjes, kleine herstellingen of oplaadpunten). Het is de taak van politici om het gemeenschapsgeld efficiënt te besteden en niet cadeaus uit te delen. Gratis bestaat namelijk niet.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Elke week stelt de dienst Burgerzaken van de gemeente een overzicht op van de geboorten, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen...

Rouwbericht: Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende...

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december! Niemand minder dan Mr. Christmas Michael Bublé opende met één van zijn...

Recente reactie van onze lezers