18.9 C
Knokke-Heist

Na 10 jaar keert de IRONMAN terug naar Belgie: Knokke-Heist in sportieve schijnwerpers!

Het heeft even geduurd, maar dit weekend staat Knokke-Heist volledig in het teken van het IRONMAN-weekend. Een bijzonder moment, want het is alweer tien jaar geleden dat dit prestigieuze evenement België aandeed. Nu is het kustplaatsje Knokke-Heist de trotse gastheer en startplaats voor beide IRONMAN-races.

In de triatlonwereld staat de Ironman gelijk aan de Champions League in het voetbal. Het is simpelweg het summum voor de deelnemers. België heeft lang moeten wachten sinds het evenement voor het laatst in 2012 in Antwerpen werd gehouden. Maar het lange wachten wordt beloond, want Knokke-Heist zal voor de komende vijf jaar het toneel zijn van deze befaamde triatlonwedstrijd. De eerste edities zullen de halve afstand betreffen.

Knokke-Heist bleek de ideale locatie voor het evenement. Met haar faciliteiten, bereikbaarheid en enthousiasme voldeed het aan alle criteria die nodig zijn om zo’n grootschalig internationaal evenement te kunnen huisvesten.

De verwachtingen voor dit weekend zijn torenhoog. Op de agenda voor zaterdag 16 september staat de IRONMAN 5150, een triatlon van olympische afstand. Dit evenement is perfect voor zowel nieuwkomers in de sport als ervaren triatleten die op zoek zijn naar een uitdaging. Opvallend is dat een groot deel van de deelnemers, namelijk 98%, uit Europa komt. En van die Europese deelnemers is maar liefst 87% Belg.

Het lijkt erop dat Knokke-Heist dit weekend het epicentrum wordt van sportieve activiteit en opwinding. Met de terugkeer van het IRONMAN-evenement staat de stad zeker in de kijker. Bent u net zo enthousiast over dit sportevenement als wij? Deel uw gedachten en vergeet niet u aan te melden voor een gratis abonnement via de knop “mijn krant”.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen