vrijdag, februari 23, 2024
HomeZoute.StyleNatan's Kunst en Duurzaamheid: Een Verfrissende Kijk op Mode en Ontwerp

Natan’s Kunst en Duurzaamheid: Een Verfrissende Kijk op Mode en Ontwerp

Natan, bekend om zijn elegante mode, verrast met een gedurfde stap in de wereld van hedendaags design en duurzaamheid. Edouard Vermeulen, de man die aan de basis ligt van het prestigieuze ¬modehuis Natan. Decennialang heeft hij vrouwen niet alleen mooier gemaakt. Hij gaf hen ook zelfvertrouwen en zorgde ervoor dat ze extra straalden, of het nu was op kantoor of op een avondfeest.


Natan staat meer dan ooit voor klasse en goede smaak. Niet voor luxe om de luxe, wel voor mooie materialen, boeiende kleurencombinaties, prachtige afwerking en een tijdloos karakter. Zijn collecties gaan van prêt-à-porter tot ongebreidelde couture, een knipoog naar de grote meesters van weleer. Van Brussel tot Knokke-Heist, van Amsterdam tot Parijs: de wereld van Natan groeit nog steeds.


Er zijn redenen genoeg om een boek over Natan te maken. Dat is nooit eerder gebeurd, wat niet mag verbazen: Edouard Vermeulen is aan de bescheiden kant als het erop aan komt. Dat het Maison Natan straks veertig jaar bestaat, is niet de aanleiding voor dit boek. Wel dat het eens mocht: oplijsten waar Natan voor staat. En tonen hoe divers het universum van Edouard Vermeulen is.

Hedendaagse Kunst Ontmoet Mode

In het hart van Brussel vindt u de ‘Practice Chair’, ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Pepijn Fabius Clovis. Deze stoel, vervaardigd uit afvalhout, vertegenwoordigt een nieuwe richting voor Natan, waarbij kunst en mode samensmelten. Het is een opvallend contrast met de klassieke elegantie van het merk, maar het symboliseert een frisse kijk op design.

Duurzaamheid als Norm

Duurzaamheid is voor Natan geen marketingtruc, maar een levenswijze. Dit blijkt uit hun recente defilé waarin kledingstukken van gerecycleerde petflessen werden getoond. Het merk zet zich in om afval te minimaliseren en bewust te zijn van hun productieprocessen, van het vermijden van wegwerp karton tot het niet uitbesteden van productie naar China.

Persoonlijke Reflecties en Toekomstvisie

De drijvende kracht achter Natan, ‘Edouard’, spreekt over de evolutie van het merk en de rol van de jonge generatie. Hij benadrukt dat, hoewel hij het merk belichaamt, nieuwe talenten met frisse ideeën essentieel zijn voor de toekomst.

Inspiratiebronnen: Van Klassiek tot Modern

Edouard haalt inspiratie uit iconische figuren zoals Audrey Hepburn en Lee Radziwill, waarbij hij de tijdloze elegantie en klasse van deze vrouwen bewondert. Deze inspiraties vertalen zich in Natan’s visie op mode en gastvrijheid, waar eenvoud en perfectie hand in hand gaan.

Wereldperspectief: Een Reflectie op Actuele Gebeurtenissen

Reflecterend op wereldgebeurtenissen, spreekt Edouard zijn bezorgdheid uit over de situatie in Palestina en Israël. Deze gebeurtenissen raken hem diep en benadrukken de noodzaak van bewustzijn en empathie in onze hedendaagse maatschappij.

Natuur als Bron van Energie

Wanneer hij behoefte heeft aan reflectie en rust, zoekt Edouard zijn toevlucht in de natuur. De bomen in het Terkamerenbos bieden hem niet alleen fysieke, maar ook emotionele en spirituele kracht.

Een Toekomst van Balans en Harmonie

Terwijl Natan zich voorbereidt op toekomstige projecten, blijft het merk trouw aan zijn kernwaarden van duurzaamheid, klasse en tijdloze elegantie. De toekomst van Natan ligt in de handen van zowel de huidige als de volgende generatie, waarbij de balans tussen traditie en innovatie centraal staat.