11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Nationale testdag BE-alert

BE-alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. De alarmering gebeurt met een spraakoproep naar een vaste of mobiele telefoon, een SMS naar een mobiele telefoon of bij minder dringende gevallen een e-mail. Schrijf je in zodat we ook jou kunnen bereiken.

Op donderdag 6 oktober 2022 vindt de jaarlijkse nationale testdag plaats. Om 13 uur zal iedereen die zich in West-Vlaanderen of net over de grens bevindt een SMS ontvangen. Deze test op basis van aanwezigheid gaat uit van de gouverneur.   

Stad Damme neemt ook deel aan de test. Wie in het landelijk gebied woont tussen Sijsele en Moerkerke kan op 6 oktober worden opgebeld of een SMS-bericht van ‘BE-alert Stad Damme’ ontvangen. Deze test gaat enkel naar wie zich registreerde op BE-alert.

Inschrijven voor BE-alert is mogelijk via www.be-alert.beActualiseer indien nodig je gegevens. 

De tests zijn belangrijk om de beschikbaarheid, de snelheid en de capaciteit van het systeem te testen en de procedures in te oefenen. Vorig jaar namen 115 steden en gemeenten deel aan de nationale testdag. Er werden toen meer dan 2 miljoen SMS-berichten, 26.000 gesproken boodschappen en 380.000 e-mails verzonden. BE-alert werd sinds de opstart al meer dan 500 keer ingezet tijdens noodsituaties. Meer dan 1 miljoen personen hebben zich geregistreerd. Zij ontvangen naast berichten met instructies over de plaats waar ze zich bevinden ook informatie bij noodsituaties in de buurt van hun woning, werk, school of opvangplaats voor hun kinderen. Zo zijn ze altijd rechtstreeks op de hoogte van de actuele instructies. Begin september hebben zich net geen 1500 Dammenaars geregistreerd. Doe het nu! 

Registreren bij BE-alert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen