15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021
HomeCultuurNeem deze zomer gratis deel aan de Kustsafari’s  

Neem deze zomer gratis deel aan de Kustsafari’s  

Ontdek deze zomer per fiets de mooiste en stilste plekjes aan de kust. Een kustgids leidt je langs verborgen natuurpareltjes en vertelt enkele straffe verhalen uit het woelige verleden van het hinterland. Weidse horizonten, wuivend helmgras, opvliegend wild en gezonde zeelucht bezorgen je een echt safarigevoel. Starten en eindigen doe je telkens aan een natuurbezoekerscentrum.  

 Van de 30 fietstochten zijn er ook 6 voorzien in onze Zwinregio, namelijk op 21, 22 en 23 juli en op 25, 26 en 27 augustus 2021.  Vanuit het Zwin Natuur Park vertrekken de deelnemers op de nieuwe dijk met het Zwin en de polders in het vizier. Je fietst tot Cadzand met een prachtig zicht op de Zwingeul en na een kleine lus door de Nederlandse duinen terug naar het Zwin Natuur Park.  

De hele fietstocht verloopt onder begeleiding van een Zwingids met speciale kennis van de nieuwe inrichting van natuurwaarden:  

  • Waarom werden slikken en schorren weer nieuwe en meer kansen gegeven?  
  • Wat betekent dit voor de natuur?  
  • Welke bijkomende veiligheid creëer je zo tegen de zeespiegelstijging?  
  • Hoe voorkom je dat er zoutwater in de polders terechtkomt?  

 
Praktische informatie  

De deelnemers verzamelen om 9.45 uur aan het bezoekerscentrum. Deelnemen is GRATIS, mits je bent ingeschreven via volgende link. Je eigen fiets meebrengen is verplicht. Per tocht kunnen maximum 15 deelnemers inschrijven. De minimumleeftijd is 12 jaar. Trek je sportieve kledij aan en breng een dorstlesser en verrekijker  mee.  

De Kustsafari is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer en volgende natuurcentra: Duinpanne, Het Duinenhuis, Raversyde Atlantikwall, Uitkerkse Polder, Zwin Natuur Park.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers