15 C
Knokke-Heist

Neos: Blind geworden man opent eigen wijnhandel

Een medische fout veroorzaakte elf jaar geleden het verlies van het zicht van Benedickt Vertriest, een inwoner van Heist uit Deinze. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, heeft hij van zijn beperking een troef gemaakt. In april 2022 opende hij zijn eigen wijnhandel genaamd “De Wijnboer” in Knokke-Heist, waar hij advies op maat geeft en een selectie van zeventig wijnen aanbiedt, voornamelijk afkomstig van kleinere wijnboeren uit Frankrijk.

Benedickt selecteert de wijnen met veel zorg en wil de achtergrond van elke wijn kennen, zoals wie de producent is en onder welke omstandigheden de druiven groeien. Hij gebruikt ook zijn andere zintuigen om nog fijner te proeven en ruiken dan vroeger. Hij bewijst dat een handicap geen obstakel hoeft te zijn voor het realiseren van dromen en zijn motto is dan ook “aanvaard je situatie en maak er het beste van”.

Naast het verwezenlijken van zijn eigen droom steunt Benedickt ook “Dogs 4 Blind”, een organisatie die blindengeleidehonden traint. Tijdens zijn voordracht deelt hij zijn visie over wijn en laat hij zijn publiek twee wijnen proeven.

Het succesverhaal van Benedickt Vertriest is een inspirerend voorbeeld van veerkracht en doorzettingsvermogen. Om de wijnboerderij van Benedickt te bezoeken, kunt u zich vooraf inschrijven bij Didier Bourgoy (0475252034 of Didier.bourgoy@telenet.be).

7/3/2023 om 14:30 In zaal “De Branding”, H. Hartlaan 6

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen