maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist

Niet alle bloembollen mogen weg in Knokke-Heist

Sinds maandag 16 mei 2022 zijn in opdracht van de gemeentelijke groendienst 3 externe tuinbedrijven gestart met het verwijderen van de bloembollen op bepaalde rotondes en openbare pleinen. Het gemeentebestuur besliste om dit jaar deze bloembollen gratis ter beschikking te stellen van de bevolking. Geïnteresseerden kunnen de bloembollen enkel ophalen op de plaatsen waar de werklui de bloembollen al hebben uitgehaald. Omdat een aantal burgers met een aanhangwagen aanschuiven aan drukke rotondes, ontstaan er hierdoor vaak verkeersonveilige situaties. Het gemeentebestuur stelt ook vast dat sommige bloembollenjagers zelf op bepaalde locaties zomaar planten uitspitten die eigenlijk in de bodem moeten blijven zitten.

Om de bloembollenrush veilig en netjes te laten verlopen, vraagt het gemeentebestuur dan ook uitdrukkelijk om enkel bloembollen af te halen op locaties waar de werklui de planten netjes voor je hebben klaargelegd. Het is geenszins de bedoeling dat burgers zelf de bloembollen uithalen! In de Lippenslaan en de Dumortierlaan werden reeds bollen gestolen. Hou er dus rekening mee dat in Knokke-Heist 130 camera’s het openbaar domein in de gaten houden en je dus veel kans loopt om door de politie geverbaliseerd te worden wegens diefstal. Parkeer je wagen op een reglementaire plaats en wees voorzichtig als je te voet de weg dwarst richting rotonde. Hou het gedisciplineerd en geef iedereen de kans om wat bloembollen mee naar huis te nemen!

3 REACTIES

  1. Het is ongelooflijk hoe groot de hebzucht van sommigen wel is. Als ze reeds met aanhangwagens de bloembollen komen ophalen en ze soms zelf uit de grond halen waar het niet mag wil dat veel zeggen over sommige individuen. Een goed initiatief van het gemeentebestuur wordt zo door de “graaicultuur” gewoon teniet gedaan.

  2. Het is duidelijk dat het college slecht of zeker onvoldoende gecommuniceerd heeft. In plaats van alle door drie bedrijven verwijderde bloembollen te verzamelen en deze dan bij voorbeeld op het Verweeplein en het Heldenplein of op marktdagen uit te delen in pakken van 20 , laat men zomaar alles los . Ooit was er een schepen die wist dat de bloembollen vernietigd werden en die dan mooi meenam met het gevolg dat zijn tuin het jaar later vol stond met tulpen ! Hopelijk wordt het volgend jaar beter geregeld !

    • Zo zou dat inderdaad ten minste eerlijk verdeeld zijn en zou de “graaicultuur” geen plaats kunnen hebben. Maar er met aanhangwagens omkomen vind ik maar al te gortig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen