13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Nieuw webplatform wil cruisevakanties promoten

Maritiem journalist Patrick Parez uit Knokke-Heist lanceerde zopas de website parezcruisecommunications.com. Het platform wil het zee- en riviercruisen promoten als vakantieproduct, een informatiebron zijn voor reisagenten en de vakantiegangers informeren over de cruisesector. Door meer Belgen op cruise te sturen, ondersteunt de site indirect ook de cruisehavens Zeebrugge en Antwerpen. De lanceringsdatum is niet toevallig gekozen.

Na de coronapandemie is de cruisesector volledig aan het heropleven. Op dit ogenblik vaart al meer dan 40 procent van de schepen terug uit en de rederijen verwachten tegen het zomerseizoen 2022 hun volledige vloot weer operationeel te hebben. Ook de havens van Zeebrugge en Antwerpen krijgen aanvragen voor ligplaatsen binnen die 2019 benaderen.

Bij de vakantiegangers herleeft de zin om weer de oceanen en waterlopen te bevaren. Na een onderbreking van anderhalf jaar snakken heel wat reizigers opnieuw naar een cruisevakantie. Bovendien hebben veel onder hen nog cruisevouchers van afgelaste reizen die zij nu omruilen voor een cruise in 2022 en 2023. De sector kijkt dan ook hoopvol uit naar volgend jaar en verwacht vanaf 2023 opnieuw te kunnen aanknopen met de groei die ze tot en met 2019 jaar na jaar neerzette. Dat blijkt ook uit het indrukwekkende orderboek. De rederijen hebben samen 92 schepen in aanbouw of bestelling, goed voor bijna 200.000 extra bedden tegen 2027.

Zeebrugge en Antwerpen hebben de ambitie in de toekomst uit te groeien tot inscheephavens voor cruises. Dit kan enkel als meer Belgen kiezen voor een cruisevakantie. Als we de passagierscijfers en penetratiegraad bekijken, ligt voor de cruiserederijen in ons land een groot potentieel onbenut. Tegelijk merken de touroperators en reiskantoren bij hun klanten nog een terughoudendheid op. Onbekend maakt onbemind!

Precies om die gap te overbruggen en meer vakantiegangers kennis te laten maken met het uitgebreide en gevarieerde cruiseaanbod hebben we de website parezcruisecommunications.com opgestart. Het platform is een onafhankelijk initiatief en niet verbonden aan een cruiserederij of touroperator. Op die manier kunnen we op een objectieve manier nieuws brengen, praktische informatie verschaffen, schepen voorstellen en cruises bespreken. De site is Nederlandstalig waarbij we ons toespitsen op de cruiseproducten die de Vlaamse reiskantoren aanbieden, aangevuld met schepen die onze havens aanlopen. Een samenvatting van het belangrijkste nieuws is tevens te lezen op de Facebookpagina Patrick Parez Cruise Communications.

Lees ook deze artikels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!