zondag, april 21, 2024
HomeDammeNieuwe Afvalkalender in Damme - Uw Gids voor Afvalbeheer in 2024

Nieuwe Afvalkalender in Damme – Uw Gids voor Afvalbeheer in 2024

Vanaf 11 december 2023 wordt de vernieuwde afvalkalender voor 2024 in Damme verspreid. Met een fris ontwerp en verbeterde functies is deze kalender uw essentiële gids voor effectief afvalbeheer in het komende jaar.

De Intercommunale voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland (IVBO) heeft voor 2024 een nieuwe afvalkalender ontwikkeld. De kalender, die vanaf 11 december beschikbaar is, kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en informatieve waarde.

Wat is Nieuw?

  • Maandelijkse Overzichten: Elke maand wordt weergegeven met alle geplande afvalophalingen in Damme.
  • Duidelijke Sectorindeling: Vind gemakkelijk uw sector met behulp van de straatnamenlijst en blijf op de hoogte van de ophaaldagen voor verschillende afvalsoorten.
  • Specifieke Afvalinformatie: Elk type afval heeft een eigen hoofdstuk met sorteerregels en informatie over de verwerking na ophaling.

Recycle!app: Uw Digitale Hulp Vergeten de kalender te checken? De gratis Recycle!app biedt uitkomst. Stel meldingen in voor uw afvaldagen en houd uw afvalbeheer bij vanuit uw broekzak.

Belangrijke Wijzigingen:

  • Aanpassing Aanleveren Snoeihout: Vanaf januari 2024 mag u maximaal 20 bundels snoeihout per ophaling aanbieden. Deze service blijft gratis, maar vereist een aanvraag via de IVBO-website, minstens 14 werkdagen voor de ophaling.
  • Kerstboom Ophalen: Vergeet niet uw kerstboomophaling uiterlijk op 5 januari 2024 aan te vragen voor de ophaling op 19 januari.

Tags: Afvalkalender Damme, Recycle!app, Afvalophaling, Sorteerregels, IVBO, Duurzaam Afvalbeheer

De vernieuwde afvalkalender van Damme biedt een helder en gedetailleerd overzicht van afvalbeheer in 2024. Met handige tools zoals de Recycle!app en duidelijke instructies, zet Damme stappen naar een duurzamere toekomst. Laten we samen zorgen voor minder afval en een schonere gemeente!