13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Nieuwe containerlijn naar Zeebrugge

Sinds kort wordt de containerterminal van COSCO Shipping Ports Zeebrugge (CSP Zeebrugge) aangelopen door een nieuwe containerlijn vanuit China. Het betreft een twee wekelijkse aanloop van de schepen van de Chinese rederij ‘E-Shipping Gateway’. De Antwerpse onafhankelijke agent ‘Seabow’ wist de rederij naar Zeebrugge aan te trekken.

E-Shipping Gateway loopt in Noord-Europa Zeebrugge en Hamburg aan, waarbij Zeebrugge als eerste aanloophaven vanuit China fungeert. Zeebrugge wordt ook de draaischijf voor alle trafiek naar het Verenigd Koninkrijk.

In augustus werd CSP Zeebrugge al aangelopen door de ‘X-Press Jersey’ (4896 TEU) en de ‘Goofy’ (2702 TEU). Toen werden zo’n 900 containers gelost. Midden september wordt al een volgend schip verwacht met 500 containers. Lading voor Antwerpen wordt met estuaire schepen naar de Scheldehaven afgeleverd. Lading voor
Groot-Brittannië wordt met barges naar de terminal van P&O Ferries aan de Kennedykaai afgeleverd waar ze verder worden verscheept naar Tilbury (roro) en Hull (lolo).

E-Shipping Gateway is een initiatief van OOCL Logistics en de Chinese e-commerce speler JD.
Via OOCL behoort de nieuwe operator tot de COSCO Shipping Group, maar staan de activiteiten los van de lijnvaartactiviteiten van COSCO Shipping Lines en OOCL.

TEKST: F. Neyts
FOTO: Alain Gaelens

Lees ook deze artikels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!