woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistNieuwe Digitale Kaart Vereenvoudigt Plaatsing Zonnepanelen in Knokke-Heist

Nieuwe Digitale Kaart Vereenvoudigt Plaatsing Zonnepanelen in Knokke-Heist

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist introduceert een innovatieve digitale overzichtskaart, bedoeld om inwoners te begeleiden bij het installeren van zonnepanelen. Deze kaart verdeelt het grondgebied van Knokke-Heist in drie specifieke zones, elk met hun eigen regels en vereisten voor de plaatsing van zonnepanelen. Deze stap vereenvoudigt niet alleen het proces voor de inwoners, maar bevordert ook de overstap naar duurzame energiebronnen.

Zones en Vereisten:

  • Zone A (Groen): In deze gunstige zone is het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers op daken vergemakkelijkt. Voor zowel platte als hellende daken gelden specifieke voorwaarden, maar een omgevingsvergunning of -melding is niet noodzakelijk.
    • Platte daken: Zonnepanelen of zonneboilers mogen tot maximaal 1 meter boven de dakrand geïnstalleerd worden.
    • Hellende daken: Installaties moeten geïntegreerd zijn in het dakvlak.
  • Zone B (Rood): Voor deze zone is de plaatsing van zonnepanelen aan strengere regels gebonden. Hier is het noodzakelijk een omgevingsvergunning of -melding aan te vragen.
  • Zone C (Blauw): Bewoners in deze zone worden aangemoedigd direct contact op te nemen met de dienst Stedenbouw voor advies over de plaatsing van zonnepanelen.

Hoe Gaat U Te Werk?

De digitale kaart is een handige tool die snel duidelijkheid verschaft over welke stappen u moet ondernemen afhankelijk van de locatie van uw woning binnen Knokke-Heist. Door deze kaart te raadplegen, kunt u efficiënt bepalen welke procedures u dient te volgen voor de installatie van uw zonnepanelen.

Contactgegevens voor Meer Informatie:

Voor uitgebreid advies en verdere informatie kunt u terecht bij de Dienst Stedenbouw van Knokke-Heist. Zij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het vergunningsproces.

Ons gedacht…

De introductie van de digitale overzichtskaart door het gemeentebestuur van Knokke-Heist is een significante stap vooruit in het stimuleren van duurzame energie-initiatieven. Door het proces te vereenvoudigen en duidelijke richtlijnen te bieden, maakt Knokke-Heist het voor zijn inwoners gemakkelijker om bij te dragen aan een groenere toekomst.