vrijdag, april 19, 2024
HomekneistitvSchepen Wenmaeckers gaf meer details over nieuw dierenasiel vrij

Schepen Wenmaeckers gaf meer details over nieuw dierenasiel vrij

Maart 2024 markeert een nieuw tijdperk in Knokke-Heist met de aanvang van een ambitieus project: de bouw van een ultramodern dierenasiel. Met een budget van meer dan 4 miljoen euro, belooft dit nieuwe asiel een aanzienlijke verbetering in dierenwelzijn en faciliteiten. Het project, gepland voor voltooiing in het najaar van 2025, vervangt het verouderde huidige asiel en voldoet aan de nieuwste standaarden van dierenverzorging.

Strategisch gelegen naast het gemeentelijke Recyclagepark aan de Sluisstraat, zal het nieuwe dierenasiel niet alleen voorzien zijn van geavanceerde faciliteiten maar ook van ruime buitenruimtes. Een hoogtepunt is de geplande loopweide en pension, die het welzijn van de dieren aanzienlijk zullen verbeteren. Burgemeester Jan Morbee van Gemeentebelangen benadrukt de betrokkenheid van de gemeente bij dit project, dat een antwoord is op de behoeften van dierenliefhebbers in de regio.

Dit nieuwe dierenasiel is het resultaat van de gecombineerde inspanningen van AGSO Knokke-Heist en BURO-C architecten, die het asiel in Gent hebben ontworpen. Met een focus op optimale leefomstandigheden, zullen de dieren verblijven in een omgeving met natuurlijk licht en frisse lucht, terwijl een innovatief ontwerp de rust en het comfort van zowel dieren als personeel waarborgt.

De bouw van dit asiel wordt geleid door Van Tornhaut uit Aalter, bekend om hun werk in Knokke-Heist, en zal bijdragen aan de stedelijke ontwikkeling van de regio. De combinatie van rode baksteen, beton, en groen in het ontwerp onderscheidt dit dierenasiel van het industriële karakter van de omgeving, en creëert een huiselijke sfeer.