18 C
Knokke-Heist

Nieuwe Mobiele Toiletten en (Paas)Plaspas Actie op Alfred Verweeplein

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist zet in op hygiëne en comfort met de tijdelijke plaatsing van mobiele publieke toiletten op het Alfred Verweeplein tijdens de paasvakantie, en introduceert een speciale (Paas)Plaspas actie die bezoekers beloont met een gratis drankje bij deelnemende horecazaken.

Als onderdeel van een groter plan om de sanitaire faciliteiten in de regio te verbeteren, heeft het gemeentebestuur van Knokke-Heist tijdens de paasvakantie mobiele publieke toiletten geïnstalleerd op het Alfred Verweeplein. Deze toiletten, waaronder een mindervalidentoilet, zijn dagelijks geopend van 11 uur ‘s ochtends tot 3 uur ‘s nachts. Hiermee wil men zowel de dagelijkse shoppers als het uitgaanspubliek voorzien van een hygiënische en comfortabele sanitaire ervaring.

De mobiele toiletten worden onderhouden door toiletdames en een professionele poetsfirma die de faciliteiten zowel ‘s ochtends als ‘s avonds grondig reinigt. Een toiletbezoek kost €0,50 en kan betaald worden met cash, bancontact of payconiq.

Bovendien is er een (Paas)Plaspas actie geïntroduceerd, waarbij bezoekers een plaspas kunnen kopen voor € 3, goed voor 10 toiletbeurten. Bij het inleveren van een volle plaspas ontvangen zij een gratis drankje bij de deelnemende horecazaken, waaronder Dino’s, Yssi’s, Des Nations, Frituur Delye en Bella Ciao.

Na de paasvakantie zullen de mobiele toiletten weer verwijderd worden en zal het project geëvalueerd worden. Het doel is om later in het jaar permanent sanitair op het plein te installeren, waarna de openbare urinoirs op de middenberm van de Lippenslaan definitief zullen verdwijnen.

Voor meer informatie over openbare toiletten in Knokke-Heist, bezoek de website van Toerisme Knokke-Heist: Openbare toiletten | Toerisme Knokke-Heist (myknokke-heist.be)

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen