zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistNieuwe Ontwikkelingen bij Politie Damme/knokke-Heist: Vacatures, Drones, en Digitale Inclusie

Nieuwe Ontwikkelingen bij Politie Damme/knokke-Heist: Vacatures, Drones, en Digitale Inclusie

In afwachting van de aankomende politieraad op 20 december, konden we de agenda al even inkijken in wat een reeks belangrijke beslissingen belooft te zijn voor onze politiezone. De geplande agenda voor deze belangrijke bijeenkomst belicht een sterke focus op zowel interne verbeteringen binnen de politie als het omarmen van maatschappelijke verantwoordelijkheden.

Een van de meest geanticipeerde aankondigingen is de voorgestelde aanstelling van een voltijdse inspecteur van politie voor Jeugd-, Gezin- & Slachtofferzorg. Deze stap wordt gezien als een cruciale ontwikkeling in de ondersteuning van kwetsbare groepen binnen de gemeenschap, waarmee de politie haar toewijding aan gerichte zorg en bescherming benadrukt. Even belangrijk is de openstelling van een positie voor een contractuele consulent (personeel), een beweging die wijst op de inzet voor verbeterd personeelsbeheer en organisatorische efficiëntie.

Een ander centraal punt op de agenda is de technologische vooruitgang van de politie. Er wordt verwacht dat de raad zal stemmen voor de aanschaf van twee hoogtechnologische drones en een significante upgrade van de internetverbinding. Deze mogelijke besluiten onderstrepen het belang dat de politie hecht aan het bijblijven met moderne technologieën, essentieel voor effectieve communicatie en geavanceerde bewaking.

Bovendien is er veel belangstelling voor het voorstel om buiten gebruik gestelde ICT-apparatuur te doneren aan Digital For Youth. Dit initiatief toont de betrokkenheid van de politie bij sociale kwesties en hun streven naar het ondersteunen van digitale inclusie voor kansarme jongeren. Deze actie zou niet alleen de maatschappelijke betrokkenheid van de politie benadrukken, maar ook hun rol in het bevorderen van het algemene welzijn van de gemeenschap.

De aanstaande openbare zitting van de politieraad wordt gezien als een kans voor de politie om hun transparantie en openheid te demonstreren. Door deze plannen met de gemeenschap te delen, streven ze ernaar het vertrouwen te versterken en een dialoog met de burgers aan te moedigen.