zondag, april 21, 2024
HomeHaven / ZeebruggeNieuwe Poging om Vermissingszaak Hilde Haers te Ophelderen: Een Spoorloos Mysterie

Nieuwe Poging om Vermissingszaak Hilde Haers te Ophelderen: Een Spoorloos Mysterie

Het is alsof de tijd even stilstond in Zeebrugge, waar de politie en Cel Vermiste Personen dinsdag weer de koppen bij elkaar staken in een hernieuwde poging om wat licht te werpen op de vermissing van Hilde Haers, een 55-jarige vrouw die nu al zeven jaar spoorloos is. Denk je eens in: ze verliet op een zondagmiddag het AZ Zeno ziekenhuis in Knokke-Heist te voet, pinde nog snel €40, en dan… niets meer. Alsof ze in het niets is opgegaan.

De onrust die volgde was niet mals. De politie bestempelde haar verdwijning al snel als onrustwekkend. Hilde was in het ziekenhuis voor een behandeling tegen een verslaving, een moedige stap in een open afdeling. Maar kort na het pinnen van dat geld op het gemeenteplein, verloor iedereen haar uit het oog. De politie heeft sindsdien de omgeving uitgekamd, maar Hilde blijft onvindbaar. “Is ze er bewust vandoor gegaan? Was het een ongeluk?” vragen we ons al jaren af. Tot op heden blijven alle pistes open en antwoorden uit.

De meest recente zoektocht bracht ons naar de wateren bij de Visartsluis in Zeebrugge, een plaats waar men hoopte een nieuw spoor te vinden. Met een sonarboot en duikers werd er gezocht, een initiatief op vraag van de onderzoeksrechter. Maar, zoals het verhaal al jaren gaat, kwam er geen doorbraak; de zoekactie leverde niks op.

Met een omschrijving van Hilde – blank, 1m60 lang, half lang blond haar, stevig gebouwd, en sprekend Nederlands – houdt de hoop stand dat iemand, ergens, iets gezien heeft of weet. Wat Hilde droeg op de dag van haar verdwijning blijft een vraagteken, maar misschien houdt juist dat detail de sleutel tot dit mysterie.

In een maatschappij waar we gewend zijn aan snelle antwoorden, herinnert de zaak Hilde Haers ons eraan dat sommige vragen onbeantwoord blijven, sommige mysteries onopgelost. Maar de zoektocht gaat door, gesteund door de hoop dat gerechtigheid en rust voor Hilde en haar dierbaren ooit zullen zegevieren. Wie informatie heeft, wordt dringend verzocht contact op te nemen via 0800 30 300. Samen kunnen we misschien het stukje van de puzzel vinden dat nog mist.