18 C
Knokke-Heist

Nieuwe Polderfietsroute biedt rust voor recreanten

Een spannende nieuwe toevoeging aan het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen werd onthuld. De Uitkerkse Polderfietsroute biedt 40,4 km aan ongerepte natuur en rust. Bewegwijzerde paden leiden fietsers door het landschap van de Uitkerkse Polder, langs Blankenberge, Zuienkerke en Brugge.

Deze nieuwe fietsroute is één van de 25 die Westtoer lanceert als onderdeel van het themajaar 2023 rond fietsen en wandelen. Dit themajaar, onder het nieuwe merk “Visit West-Vlaanderen”, richt zich op de verrijkte beleving van recreanten door middel van nieuwe paden en interessante stopplaatsen langs de fietsroutes.

Volgens Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme, is fietsen door de Uitkerkse Polder een unieke ervaring. “Via het nog jonge Zeebos verlaat je de kustlijn en ontdek je het hinterland. Je fietst door het prachtige Lissewege en door de Meetkerkse Moeren, een stiltevolle natuurgebied.”

De Uitkerkse Polderfietsroute is bewegwijzerd met zeshoekige borden en heeft startpunten in Blankenberge, Zuienkerke en Lissewege. Alle herwerkte fietsroutes worden als “bewegwijzerde suggestieroutes” opgenomen op fietsnetwerkkaarten, die te koop zijn via de webshop van Westtoer. Alle informatie over deze nieuwe route is beschikbaar op visitwestvlaanderen.be, inclusief een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen