HomeKnokke-HeistNieuwe themawandelingen en ‘Zomer in het Zwin’ zorgen voor extra beleving in...

Nieuwe themawandelingen en ‘Zomer in het Zwin’ zorgen voor extra beleving in Zwin Natuur Park 

Vanaf deze zomer pakt het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist uit met drie nieuwe themawandelingen. Daarnaast zijn er in het kader van ‘Zomer in het Zwin’ heel wat activiteiten in de hutten van het park.  

Themawandelingen  
De eerste nieuwe themawandeling is de ‘Plantenwandeling’. Tijdens een plantenwandeling staat de gids stil bij de unieke plantengroei van het natuurgebied. Lamsoor of ‘Zwinneblomme’ en zeekraal behoren tot de bekendste plantensoorten, maar daartussen groeien ook nog vele andere soorten die zeldzaam en kenmerkend zijn voor het gebied.  

Tijdens de ‘Getijdenwandeling’ beleven deelnemers van dichtbij het fenomeen van springtij. Eenmaal per maand is het springtij, waarbij water bij vloed veel hoger komt en bij eb lager. Dat zorgt ook voor een reactie bij de vlucht van de vogels en de roofvogels.  

Tenslotte is er elke donderdag een ‘Gezinswandeling’ doorheen het park en de Zwinvlakte. De gids zorgt met een speelse aanpak voor een leuke Zwinervaring voor het hele gezin.  

Inschrijven voor de wandelingen is nodig en kan via zwin.be. Bij deelname aan een wandeling is een bezoek in het Zwin Natuur Park inbegrepen.  

‘Zomer in Het Zwin 2021’  
Het Zwin Natuur Park zet deze zomer haar hutten open voor tal van activiteiten. In de kijkhut staat een Zwingids klaar om de bezoekers uitleg te geven over de vogels die de broedeilanden gebruiken om te rusten en zich te voeden. In de labohut worden de kleinste zoetwaterdiertjes van dichtbij bekeken. In de ringhut worden vanaf augustus tijdens de voormiddag vogels geringd.  

Ook voor de jongste bezoekers van het Zwin Natuur Park valt er elke dag iets te beleven. Ze kunnen luisteren naar een leuk verhaal of aan de hand van spelletjes op een leuke manier allerlei interessante dingen te weten komen over de natuur. Verder kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar elke dag op zoek gaan naar de ‘Schat van Vlieg’. Deze zoektocht loopt in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist.  

Andere activiteiten in Het Zwin  
De hele zomer lang kunnen bezoekers de tentoonstelling ‘Verdwenen Zwinhavens’ bezoeken. Tijdens die expo beleef je de gouden tijden van de Zwinstreek in beeld via 3D en geluid. In het kijkcentrum staan VR kijkers waardoor je als een vogel over het landschap vliegt. Het Zwin Natuur Park organiseert daarnaast leuke en creatieve workshops voor kinderen van 6 t.e.m. 14 jaar ‘Geldzakje voor je zakgeld’, waarbij je een eigen beurs en munten maakt, ‘Middeleeuwse post’waar je kalligrafie leert en ook brieven schrijft met een ganzenveer en een workshop ‘Het noorden kwijt’ met oriëntatietechnieken in de natuur.  

Praktisch Zwin Natuur Park – Themawandelingen  

Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist  

Prijs: Volwassene 13 euro, online – 15 euro aan de kassa; abonnee 6 euro; kind (6 t.e.m. 17 jaar) 6 euro  

Voor de wandelingen is de aanbevolen minimumleeftijd 10 jaar  
  
Inschrijven op voorhand is nodig en kan via de website.  

www.zwin.be  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers