woensdag, februari 28, 2024
HomeKnokke-HeistNieuwe Zadenbibliotheek Opent in Heist: Een Groene Uitnodiging voor Tuinliefhebbers

Nieuwe Zadenbibliotheek Opent in Heist: Een Groene Uitnodiging voor Tuinliefhebbers

Tuinierenliefhebbers en natuurentusiasten opgelet! In het hartje van Heist, op Kerkstraat 32, opent de zadenbibliotheek in bibliotheekfiliaal De Buze haar deuren voor het publiek. Dit innovatieve initiatief biedt een unieke kans voor iedereen die zijn groene vingers wil testen of zijn bestaande tuinvaardigheden wil uitbreiden.

Wat is een Zadenbibliotheek?

Een zadenbibliotheek is meer dan alleen een plek om zaden te lenen. Het is een gemeenschapscentrum dat zich inzet voor het behoud van biodiversiteit en het stimuleren van lokale voedselproductie. In De Buze kunnen bezoekers gratis kiezen uit een divers assortiment van groentezaden, kruiden, bloemen en lokale planten.

Hoe Werkt Het?

Het proces is eenvoudig:

  1. Kies en leen zaden uit de bibliotheek.
  2. Zaai ze in je tuin en zorg voor de groei.
  3. Oogst nieuwe zaden van je planten en doneer deze terug aan de bibliotheek.

Deze cyclus bevordert niet alleen duurzame landbouwpraktijken maar helpt ook bij het behouden van zaaddiversiteit.

Samenwerking en Diversiteit

Dankzij samenwerkingen met lokale partners en de inzet van vrijwilligers, kan de zadenbib in Heist pronken met een indrukwekkende verzameling van meer dan 100 verschillende zaden. Dit project is niet alleen een viering van tuinieren maar ook van gemeenschapszin en het delen van middelen.

Speciale Openingsevenement

Kom langs op zaterdagochtend, 27 januari, tussen 9 en 12 uur, en maak deel uit van dit groene avontuur. Bezoekers kunnen hun eerste 3 zadenzakjes gratis ophalen. Voor de echte tuinierfanaten is er zelfs een extra geschenk beschikbaar. Maar wees er snel bij, want de voorraad is beperkt!

Doe Mee

Dit initiatief biedt een fantastische kans om te leren, te groeien en deel uit te maken van een bloeiende gemeenschap van tuiniers. Of je nu een beginner of een ervaren tuinier bent, de zadenbib van Heist verwelkomt je met open armen.