Home Cultuur NIEUWJAARSBOODSCHAP

NIEUWJAARSBOODSCHAP

Beste lezers, luisteraars, kijkers en volgers,

Het woelige jaar 2020 ligt (bijna) achter ons. In de zwinregio alleen al raakten de voorbije maanden een paar duizend mensen besmet met het coronavirus. We leerden leven met mondmaskers, anderhalve meter afstand, quarantaine, bubbels en slechts één knuffelcontact, … We kunnen dit jaar de feestdagen alleen maar in onze vertrouwde familiale bubbel vieren.

Kelly Roels – Geert Deman

Achter de dagelijkse cijfers en grafieken schuilen menselijke zorgen en verdriet. De eenzaamheid van alleenstaanden en van onze bejaarden in de rusthuizen, (groot)ouders die hun kinderen niet kunnen zien, kinderen en jongeren die hun vrienden missen, de verplichte sluiting van horeca en andere handelszaken, het stilvallen van het verenigingsleven…
Oudere mensen die in isolement sterven, begrafenissen die noodgedwongen plaats vinden in beperkte kring, elkaar op moeilijke momenten niet eens kunnen vastpakken om te huilen en elkaar te troosten…

Het team van Kneistikrant, Sea Fun, KneistiTV, hetzoute.com en Facebook Knokke-Heist wensen sterkte en goede moed aan iedereen die het voorbije jaar een dierbare is verloren.

De voorbije maanden hebben we als samenleving ongelofelijk veel gevraagd van het team binnen AZ Zeno, de lokale huisartsen en zorgverleners. Zij geven het beste van zichzelf voor onze zieken en ouderen, vaak op risico van de eigen gezondheid. We zien hoe kinderopvang en onderwijspersoneel in Knokke-Heist zich samen keihard inzetten om onze kinderen zo veilig mogelijk op te kunnen vangen en les te geven. Overal tonen werknemers, werkgevers en kleine zelfstandigen grote veerkracht om onze samenleving draaiende te houden.

Maar ook ons lokale media-team toonde zich het afgelopen jaar betrokken door niet alleen de vinger aan de pols te houden maar vooral door aan iedereen wat warmte te geven. Met gemiddeld meer dan 10 000 mensen per dag in onze digitale krant een vaste waarde geworden in Knokke-Heist en de Zwinregio. Dit jaar blazen we reeds 15 kaarsjes uit. We hopen dit ook “echt” te kunnen vieren.

Ik ben ons team dan ook erg dankbaar voor de grote inspanningen en de goede artikels, foto en reportages die ze elke dag opnieuw leveren voor onze duizenden lezers, luisteraars, kijkers en volgers.

Het is mijn wens dat elkaar verder helpen en steunen, dat die samenhorigheid in Knokke-Heist, Damme, Zeebrugge en Sluis straks samen met het vaccin een blijver is na deze crisis…

We zullen nog een tijdje rekening moeten houden met strenge maatregelen. Maar dit biedt ook een aantal kansen. Die we als lokale media als directe band met het lokale socio- culturele netwerk moeten grijpen.

Kortom, kleine, waardevolle dingen of momenten waar we anders geen of te weinig tijd voor hebben moeten we nog dichter bij de mensen kunnen brengen.

We blijven ook in 2021 zorg dragen voor elkaar en hopen samen op betere tijden!

Daarom wens ik iedereen in naam van ons kneistiteam een veilig en gezond 2021, dit is onze wens voor elk van jullie en iedereen die jullie dierbaar is.

Geert Deman

3 REACTIES

  1. Dank voor deze mooie boodschap ! Ook dank voor de dagelijkse Kneitkrant die ik dagelijks met veel interesse lees.

    Aan alle knokkenaars een gezond jaar !

    Claire Crabbé

    • Ook ik wens het team van Kneistikrant een voorspoedig, gezond en gelukkig nieuwjaar en bedank hen voor het vele werk. Maar beste mevrouw Crabbé, tellen de mensen van Heist, Westkapelle, Duinbergen en Ramskapelle soms niet mee en mogen alleen de Knokkenaars gezond blijven?

  2. Oprecht en heel mooi verwoord, ‘wij’ lezers en diegene die mogen onverbloemd hun reactie geven, mogen ‘kneistiKRANT’ dankbaar zijn…😉

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers