18 C
Knokke-Heist

Nieuwkomer Dah Makan maakt intrede in Michelin Gids

Nieuwkomer Dah Makan in Knokke-Heist maakt zijn intrede in de Michelin Gids België en Luxemburg, zo hebben de inspecteurs in februari 2023 bekendgemaakt. Het restaurant van chef Olivier Woussen staat nu vermeld als veelbelovend op de website en app van Michelin, samen met 18 andere nieuwe restaurants. De jaarlijkse sterrenceremonie in het Théâtre Royal in Bergen op 13 maart 2023 zal uitwijzen of Dah Makan een ster of Bib Gourmand mag ontvangen. Eerder kreeg het restaurant al een stijging van score in de gastronomische gids van Gault&Millau.

Het menu van Dah Makan wordt aangeprezen door Michelin, die het volgende culinaire advies geeft: “Gestoomde kabeljauw gemarineerd in miso, knapperige groentegarnituren en een royale beurre blanc met yuzu maken het succes van het intieme Dah Makan. De combinatie van Aziatische smaken met westerse invloeden wordt vaak gemaakt met luxeproducten zoals wagyu en noordzeekrab, en wordt afgewerkt op de robatagrill en teppanyaki. Op de uitgebreide menukaart vind je tal van gerechten, waaronder wontonsoep met kip en garnalen, op de robata gegrilde inktvis met yuzu-aioli, spicy tomaat en avocado, en zelfs panang curry met kip. Het dessertmenu biedt zelfs een espresso Martini. Onweerstaanbaar!”

Zal Dah Makan binnenkort een plekje veroveren tussen de sterren? De ontknoping volgt op 13 maart 2023, maar in de tussentijd kunnen culinaire liefhebbers genieten van de smaakvolle combinatie van Aziatische en westerse keuken in dit veelbelovende restaurant.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen