Home Cultuur #NMBS liet KSA en de Chiro aan hun lot over

#NMBS liet KSA en de Chiro aan hun lot over

Gemeentebestuur lanceerde daarom meteen een reddingsoperatie om iedereen alsnog veilig in hun bubbel terug te laten keren.

Zowel de Chiro Heist als de KSA zijn terug van hun kamp. Dit ging echter niet zonder slag of staat.  Hun zeer goed voorbereidde vakantiekampen verliepen niet zo zorgeloos als anders dit door  de  strikte coronamaatregelen, zegt Schepen van Jeugd Annie Vandenbussche. “De leiding van al onze verschillende jeugdverenigingen hebben dit uitstekend tot een goed eind gebracht. Echt waar dikke pluim hiervoor”.

NMBS liet onze jongeren aan hun lot over

“Dit vind ik in schril contrast staan met de NMBS die er niet in slaagde een regeling te treffen voor zowel Chiro Heist. Door een incident op het spoor in Ninove maandag ll. werd de ene na andere trein afgeschaft. Omdat de Chiro-leiding geen perspectief kreeg wanneer ze wel, Corona-proof zouden kunnen terugkeren, belden ze mij op. Bovendien stonden de kinderen in de grote hitte te wachten op het perron.

De KSA de Tokke kreeg, eens ze in Vielsalm waren, van de NMBS te horen dat ze vandaag op 14 augustus de trein niet konden terugnemen. Door werken op het spoor èn door Covid19 werd hen fijntjes meegedeeld dat ze geen vervangbussen voor groepen konden voorzien en dat ze zelf in hun mobiliteit moesten voorzien om dan 60 km verder wel de trein te  nemen! Bijgevolg besliste de gemeente tot 2x toe om de kinderen op te halen met een bus van Albion Tours”, zei Schepen Vandenbussche.

Het prijskaartje van deze reddingsoperatie vanuit Knokke-Heist is niet mals, maar aan de NMBS zal zeker een compensatievergoeding gevraagd worden. Bevestigde intussen schepen van Jeugd Annie Vandenbussche.

Chiro Heist

Het woord, van het 15de kamp, die het volledig beschrijft. Het was dit jaar dan ook helemaal anders: bubbels, testen, afstand, angst, maar de dingen zoals onvergetelijk, machtig, prachtig, leuk waren er dan wel ook weer bij.

Het zit erop. Het waren onvergetelijke dagen en de meest memorabele terugkomst naar huis. Het 15de kamp ’t was af! Lekker eten, leuke spellen, prachtig weer.

We vallen in herhaling, maar bedankt allemaal voor het vertrouwen. Al de berichten en reacties die we ontvingen deden ons bakken deugd! Alsook de attenties die we kregen.

Ter info: er werden 7 mensen getest, over de bubbels heen, gasten en leiding en deze waren allemaal negatief. Chiro Heist kwam veilig thuis!

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de zwinregio

Deze ochtend is het tijdelijk droog, maar nog voor de middag krijgen we opnieuw perioden met regen. De meeste neerslag valt 's avonds. Het...

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Recente reactie van onze lezers