Gouverneur Decaluwé: “Ik kan me best inbeelden dat de burgemeester zo’n maatregel zou nemen”

Eerder vandaag gebruikte burgemeester Lippens forse woorden aan het adres van de NMBS, maar hij kan nu rekenen op steun van gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen. ‘Ik heb begrip voor de verzuchtingen van meneer Lippens’, klinkt het zopas in De Standaard. “We hebben vorige week nog samengezeten met de burgemeesters, de NMBS en het Agentschap Wegen en Verkeer om reclame te maken voor de druktebarometer(die de kustgemeentes ontwikkelden en die een stormloop op drukke dagen zou moeten ontmoedigen, nvdr.). Maar vandaag krijg ik te horen dat de NMBS daar niet aan wenst deel te nemen. Waarom? Geen idee. Maar ik vind dat onbegrijpelijk, not done zelfs.’

Decaluwé heeft dus begrip voor de plannen van Lippens. ‘Ik kan me best inbeelden dat de burgemeester zo’n maatregel zou nemen, als hij vindt dat de volksgezondheid niet gegarandeerd kan worden. Ik moet nog laten bekijken of dat juridisch mogelijk is. Als dat het geval is, wil ik daar als gouverneur zelfs het voortouw in nemen.’

NMBS: ‘Ieder speelt zijn eigen rol’

Bij de NMBS wil men niet reageren op de plannen van de Knokke-Heistse burgemeester. ‘Wij volgen al sinds de heropstart van het treinverkeer in mei strikt de veiligheidsregels rond corona’, aldus woordvoerder Bart Crols. ‘Als er problemen zijn, kan een conducteur steeds de spoorwegpolitie verwittigen om overtreders bij het volgende station te laten oppakken.” Op het dreigement van Lippens om de NMBS in gebreke te stellen wil Crols ondanks niet ingaan. ‘Ieder speelt zijn eigen rol in dit verhaal’, zegt hij in De Standaard.

2 REACTIES

  1. Laksheid van de overheid! Mr Lippens heeft gelijk en is bezorgd voor zn volk, daarom noemen we hem hier “onze burgervader”
    De lijn, de NMBS, dat is een staatsinstelling zekers?, een staat zonder regering!
    Wij willen een gezonde GEMEENTE blijven, daarom steun ik de maatregelen van Mr Leopold!

  2. Het is niet omdat er ongewenst volk op de trein zit dat andere treinreizigers daarvoor moeten boeten. Er zijn ook mensen die naar familie of werk moeten en de trein nemen. Moeten zij dan ook gestraft?

Comments are closed.