HomeLokaalOndernemen in Knokke-HeistNoella Broos start met "Groenten & Fruit Noe"

Noella Broos start met “Groenten & Fruit Noe”

Duinbergen heeft zijn eigen groente- en fruitwinkel: Groenten & Fruit Noe. Simpeler kan een naam bijna niet zijn. Maar hij geeft wel aan waarvoor de nieuwe zaak aan de Knokkestraat in Duinbergen staat: verse groenten en fruit van de hoogste kwaliteit.     

“Meer dan zestien jaar doe ik met een groente- en fruitkraam de Brusselse markten”, vertelt Noella Broos (54). “Voor de coronacrisis was er tijd en ruimte voor nieuwe ideeën. Zo opende ik vorig jaar voor de zomer aan de Lippenslaan een fruit- en groenteparadijs. Na de zomer werd het pand echter verkocht zodat ik op zoek moest naar een nieuwe locatie.”     

Ideale ligging     

Via een vriendin kan Noella een loods aan de Knokkestraat huren. “Qua ligging ideaal. In Duinbergen zijn de bewoners tevreden dat ze zich voor hun dagverse groenten en fruit niet meer moeten verplaatsen naar Knokke of Heist. De buren noemen mijn winkel al de groentehal.”     

Brusselse vroegveiling     

“Omdat voor mijn klanten alleen het beste goed genoeg is, selecteer ik mijn producten uit het grote aanbod van de Brusselse vroegveiling. Dat betekent dat ik geen beroep doe op een tussenpersoon en steeds plukverse producten aanbied. Verser kan niet. Alle fruit en groenten zijn klasse 1-producten. Wanneer de klant specialiteiten nodig heeft die niet aanwezig zijn in ons ruim aanbod, dan bestellen we die met plezier en zetten ze klaar. Onze fruit- en groentehal opent de deuren op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur. De andere dagen trek ik naar de vroegmarkt in Brussel. Ik bied mijn klanten steeds de laagste prijs aan zonder in te binden op kwaliteit.”     

Eieren en soep     

“Naast groenten en fruit verkopen we verse eieren, rechtstreeks van de boer, en maak ik verse soep. Verder kan je kiezen uit een ruim assortiment wijnen, bieren, champagne, cava,… Als straks de horeca opnieuw mag starten openen we hier een gezellige bar. Mannen kunnen er terecht voor een teugje terwijl de vrouwen de aankopen doen.” Groenten & Fruit Noe vind je aan de Knokkestraat 437. Voor de deur is een ruime parking.    

Bron: Dirk Meulders

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers