4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Nog geen beslissing over Carnaval in Knokke-Heist

De moeilijkste beslissing die de Aalsterse Veiligheidscel heeft moeten nemen is een feit: Aalst Carnaval 2022 is na uitvoerig overleg met alle disciplines en betrokkenen geannuleerd. Door de huidige virologische situatie wordt een zorgeloze driedaagse van spot en satire in de stad helaas onmogelijk.

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) begrijpt de impact van deze beslissing voor alle carnavalisten. “Het viel ons allen bijzonder zwaar dat we vorig jaar geen carnaval konden vieren. Reikhalzend keken we uit naar de eerstvolgende editie, wat een feest zonder weerga zou worden. De voorbije weken en maanden heb ik er werkelijk álles aan gedaan om alle kansen open te houden op een feestelijke editie van Aalst Carnaval in februari 2022. Op geen enkel moment heb ik te vroeg de handdoek in de ring willen gooien, goed wetende wat het belang van carnaval is voor duizenden Aalstenaars.”

Duidelijkheid

Hoewel de coronacijfers een tijdje in de goede richting gingen, worden we de laatste dagen geconfronteerd met een nieuwe variant die hoopvolle plannen opnieuw in het vriesvak steekt. Met een nieuwe spectaculaire omikron-besmettingsgolf in aantocht – en de ongetwijfeld strengere maatregelen die de hogere overheden zullen nemen, net zoals in het buitenland – is het een utopie om te denken dat we op 27 februari carnaval probleemloos zullen kunnen laten doorgaan. “Alle carnavalisten hebben recht op duidelijkheid. Ze zijn immers in volle voorbereiding om hun creativiteit te tonen aan de buitenwereld. Met deze beslissing kunnen ze de nodige maatregelen nemen.”

Wat met Knokke-Heist

In onze gemeente na Aalst één van de grootste carnavalsteden in Vlaanderen is er vandaag nog niets beslist. Meer nog er is nog niets afgeblazen. Men werkt volgens insiders ook aan een plan B. Officieel communiceerde het gemeentebestuur hier nog niet over. Maar uit eerder uitgelekte info, zou men carnaval laten doorgaan van zodra het wel kan en de horeca op een normale manier open kan zijn. Maar als de carnavalisten eerlijk zijn met zichzelf ziet het er niet goed uit.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over