HomeCultuurNog geen Midsummer Carnival dit jaar

Nog geen Midsummer Carnival dit jaar

Het Overlegcomité gaf afgelopen dinsdag een persconferentie over de nieuwe maatregelen in de strijd tegen COVID-19. De nieuwe maatregelen zorgen er alvast voor dat Midsummer Carnival in onze gemeente ook dit jaar niet zal kunnen doorgaan.

Er komen niet meteen zware versoepelingen of restricties aan.  Er is sprake van de invoering van een Covid Safe Ticket voor grotere evenementen vanaf 1500 mensen.  Zo’n attest zegt of je volledig gevaccineerd bent, de ziekte hebt doorgemaakt of een negatieve test hebt ondergaan. Organisatoren kunnen die invoeren vanaf 13 augustus voor evenementen in de buitenlucht en vanaf 1 september binnen. Ze zijn dat evenwel niet verplicht. Op evenementen van organisatoren die daar niet voor kiezen, blijven de regels rond mondmaskers en social distancing van kracht. De organisatoren van het alternatieve Labadouxfestival in Ingelmunster zijn alvast blij met deze maatregel.

“Op dit manier is het niet mogelijk om een zomers carnaval gebeuren te organiseren, zegt Geert Deman uitgever van de Kneistikrant die instaat voor de organisatie van het event. We gaan de cafeuitbaters wel vragen om die dag carnavalmuziek te draaien. Maar echt feesten zit er nog niet in”.

STRENGERE CONTROLES

Ook de controles op terugkerende reizigers die uit een rode zone terugkeren en in isolatie of quarantaine moeten gaan zouden strenger worden, zeker in de luchthavens en de treinstations.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers