donderdag, augustus 6, 2020
Home Deelgemeente Westkapelle Nog geen opendeurdag bij AZ Zeno

Nog geen opendeurdag bij AZ Zeno

In het ziekenhuis werden maatregelen genomen om de stroom aan patiënten en bezoekers te beheersen en kans op besmetting te verkleinen. Lees hier alle actuele maatregelen binnen AZ Zeno.
 

Aangepaste bezoekregeling vanaf maandag 15 juni 

Sinds maandag 15 juni is de bezoekregeling verder versoepeld. Bezoek is dagelijks mogelijk , op beide campussen tussen 14 en 18u. onder volgende voorwaarden: 

 • Er kan maximum 1 bezoeker per patiënt per dag komen;
 • De bezoeker brengt  zelf een mondmasker mee en draagt dit van op de parking. In het ziekenhuis is het altijd verplicht een mondmasker te dragen;
 • De bezoeker laat bij aankomst zijn/haar temperatuur meten en ontsmet de handen;
 • De bezoeker blijft maximum 1 uur in het ziekenhuis en houdt ten allen tijde anderhalve meter afstand. Het bezoek is beperkt tot de kamer. Fysiek contact is niet toegestaan;
 • De bezoeker was de voorbije 14 dagen niet ziek en had geen COVID-19 symptomen:  geen last van verkoudheid, hoest, koorts, hoofdpijn, ademhalingsproblemen,…

Bezoek mag op bijna alle afdelingen

 • Materniteit: partner en 1 broertje/ zusje mogen op bezoek komen 
 • Pediatrie: 1 ouder mag altijd aanwezig zijn;
 • IZ: er is een dagelijks bezoekmoment om 15u of om 19u. voor 1 bezoeker gedurende 30 minuten
 • Covid-patiënten kunnen vanzelfsprekend geen bezoek ontvangen.

Tijdens de middag blijft de bistro voorlopig enkel toegankelijk voor personeelsleden. Bezoekers kunnen er tijdens de bezoekuren wel terecht voor een kopje koffie. De boetiek op campus Knokke-Heist is voorlopig enkel open op woensdag- en zondagnamiddag van 14u. tot 18u. De boetiek op campus Blankenberge blijft voorlopig nog gesloten. 

Consultaties

We vragen de patiënt om rekening te houden met de volgende richtlijnen:

 • Ik kom in de mate van het mogelijke alleen
  > Voor raadplegingen gynaecologie mag de partner wel meekomen 
 • Ik breng indien ik kan een mondmasker mee;
 • Ik meld me 15 minuten vóór aanvang aan in het ziekenhuis;
 • Ik ontsmet bij het binnenkomen mijn handen en ik draag mijn mondmasker;
 • Mijn temperatuur zal worden gemeten. Bij koorts, zal ik worden gevraagd om via  de spoedgevallen  het ziekenhuis binnen te komen;
 • Ik houd 1,5 meter afstand en neem plaats op de aangeduide zitplaatsen;
 • Ik draag mijn mondmasker tot ik het ziekenhuis verlaat.

Deze maatregelen zijn uitermate belangrijk om besmetting te vermijden. Draag zorg voor jezelf en de ander door deze op te volgen.

Gebruik mondmaskers verplicht

Voor uw en onze veiligheid is het verplicht een mondmasker te dragen in het ziekenhuis. Wij verzoeken u om zelf uw mondmasker mee te brengen. Heeft u er echt geen, dan helpen wij u uit de nood. Mondmaskers zijn alleen veilig als ze correct gedragen worden. Bekijk zeker de richtlijnen voor 

Opstart Shuttle 

Vanaf maandag 15 juni zal onze shuttlebus op weekdagen opnieuw rijden tussen de campus Blankenberge en campus Knokke, met tussenstops/opstapplaatsen aan markt Blankenberge, station Blankenberge, kerk Zeebrugge & Heldenplein Heist.

OPGELET: Anders dan voorheen is het op dit moment verplicht om een plaatsje op de bus te RESERVEREN, telefonisch via 050 535 000 .

Reservatie is noodzakelijk omdat de capaciteit van het busje beperkt is door de afstandsmaatregelen. Op de shuttlebus draag je ook verplicht je eigen mondmasker. Enkel wie gereserveerd heeft (bezoekers, patiënten, begeleiders) kan meerijden.

Klik hier voor de uurregeling

Breng je thuismedicatie(schema) mee

Om je goed te kunnen behandelen vragen onze zorgverleners welke medicatie u thuis neemt. Breng daarom altijd jouw actueel thuismedicatie-schema mee naar het ziekenhuis. 

Wat is een medicatieschema? Een overzicht van alle medicatie die je:

 • regelmatig neemt
 • één keer per week of maand neemt
 • puffers
 • oogdruppels
 • medicatie zonder voorschrift te koop
 • vermeld eveneens ook welke geneesmiddelen je niet verdraagt of allergisch aan bent.

Download hier een handig schema dat je kan printen en invullen.

Symptomen

Heb je zelf symptomen als koorts en hoesten? Neem eerst contact op met je huisarts. Hij/zij zal je telefonisch ondervragen en eventueel doorverwijzen naar de triagepost van de huisartsen of indien ernstig naar de spoedgevallen van het ziekenhuis. Als de huisarts niet bereikbaar is, kan je naar 1733 bellen. Patiënten die niet tot de risicogroep behoren, worden niet meer standaard getest maar gaan onmiddelijk in thuisisolatie. 

Triage spoed

Op de spoedgevallen werd een extra triagecentrum gecreëerd voor de opvang van mogelijke COVID patiënten. Voor de garage werd een grote tent geplaatst als sas. De garage werd ingericht met extra wachtboxen. Via duidelijke signalisatie worden patiënten met symptomen naar de juiste plaats doorverwezen. Op die manier vermijden we contact tussen mogelijks besmette en niet-besmette patiënten.  

Bistro

Tijdens de middag blijft de bistro voorlopig enkel toegankelijk voor personeelsleden. Bezoekers kunnen er sinds 15 juni wel opnieuw terecht tijdens de bezoekuren voor een kopje koffie.
 

Boetiek

De boetiek op campus Knokke-Heist opent op 10 juni de deuren. De boetiek is voorlopig enkel open op woensdag- en zondagnamiddag van 14u. tot 18u. 
De boetiek op campus Blankenberge blijft voorlopig nog gesloten. 

Solidariteitsacies 

De vele solidariteitsacties zijn een hart onder de riem voor onze collega’s. Een welgemeende dank aan iedereen die ons verraste met een attentie.
Wil je graag zelf iets doen? Véronique Defruyt coördineert alle initiatieven en helpt mee met de praktische organisatie. Je kan haar bereiken via telefoon (050 534 205) of mail (veronique.defruyt@azzeno.be) 

Benieuwd wat wij allemaal mochten ontvangen. Je kan het overzicht hier raadplegen. 

Schenking materiaal 

Zoals in alle ziekenhuizen kampt ook AZ Zeno met een lage voorraad aan beschermingsmateriaal. Momenteel zijn we vooral op zoek naar chirurgische schorten, overalls en spatschorten. Heb jij nog materiaal liggen (zowel eenmalig/wegwerp als afwasbaar/herbruikbaar)? Breng het binnen tussen 8 en 18u in de centrale inkom van het ziekenhuis. Dank je wel! 

Intussen blijven de voorzorgsmaatregelen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus gelden. U kan ze hier raadplegen

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

Deze ochtend hangen er boven zee nog velden van hoge en middelhoge bewolking. Al snel wordt het overal zonnig. Goed zicht. De...

Jake Atlass brengt binnenkort zijn 2de EP uit

Jake Atlass kan nog steeds als een relatief onbekende artiest door Knokke-Heist lopen. Maar is nu vooral een nieuw hip hop talent....

De grootste stijging in cijfers van werklozen in vergelijking met 2019

West-Vlaanderen noteert de grootste stijging in cijfers van werklozen. Dat meldt de Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling (VDAB). In vergelijking met juli...

Wat als je ziek bent of iemand van je familie ziek is

Nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen is het belangrijk dat je goed weet wat je moet doen als je ziek bent of...

Recente reactie van onze lezers