7.8 C
Knokke-Heist

Nog geen witte rook uit de schouw van het stadhuis op het Verweeplein

Begin dit jaar is schepen Philippe Vlietinck opgevolgd door huidig schepen Astrid Mestdach. Astrid neemt ICT over van haar voorganger en kreeg in januari van schepen Jan Morbee ook evenementen en openluchtanimatie in haar portefeuille. Ze erfde van schepen Annie Vandenbussche de bevoegdheid Jeugd. Schepen Jan Morbee was vanaf dan ook verantwoordelijk voor Openbare Werken. Schepen Kris Demeyere kreeg er elf maanden geleden nog de materie mobiliteit bij.

In januari 2023 mogen zijn er opnieuw schepenwissels. Annie Vandenbussche, Kathleen van der Hooft en Anne Vervarcke-Pattyn verlaten alle drie het schepencollege. In de plaats komen huidige gemeenteraadsleden Bert De Brabandere, Nick Wenmaekers en Antoine Geerinckx. Hierdoor zullen de bevoegdheden ook weer wijzigen.

Afgelopen vrijdag zijn die bevoegdheden besproken op het schepencollege van Knokke-Heist maar er zou nog niet echt “witte rook” uit de schoorsteen komen. De leden van het college houden hun lippen stevig op elkaar. Geruchten die onze redactie bereiken melden ons dat Astrid Mestdach het volledige cultuurpakket zou krijgen. Maar ook sociale zaken, kmo en ruimtelijke ordening zou mogelijks op tafel liggen. Burgemeester Piet De Groote zei alvast dat het niet de bedoeling is om nu al naar buiten te komen met de nieuwe bevoegdheden. Dit zou pas in januari gebeuren bij de eedaflegging.

1 REACTIE

  1. Wordt ons schepencollege binnenkort een bijna uitsluitend mannenbastillion?
    Wat met al die vouwen die ook op de lijst stonden?
    Niet bekwaam genoeg? Enkel lijstvulling?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen