17.9 C
Knokke-Heist

Ode aan Vissers: ‘Een Jaar Op Zee’ Documentaire en Tentoonstelling

De VRT op Eén brengt vanaf 27 maart een nieuwe documentaire over de vissers aan de Kust onder de titel “Een Jaar Op Zee”. In acht afleveringen gaat Wim Lybaert op zoek naar de ziel van de vissers. Naast het televisieprogramma wordt ook een fototentoonstelling georganiseerd in Nieuwpoort, Oostende en Zeebrugge.

Wim Lybaert

Vanaf 27 maart gaat Wim Lybaert op een unieke reis om de ziel van de vissers aan de Kust te ontdekken. Hij zal het vissersleven van binnenuit ervaren en de verhalen van zowel de mensen op zee als aan wal vastleggen.

Wim Lybaert is al sinds zijn kindertijd gefascineerd door de zee. Hij wil nu eindelijk weten wat het betekent om visser te zijn. Naast het leven aan boord, zullen ook de achterblijvers hun verhaal doen. Het programma brengt een verhaal over vriendschap, familiebanden, vertrouwen en de liefde voor de zee.

Vanaf 1 april kunt u ook de fototentoonstelling “Een Jaar Op Zee” bezoeken in Nieuwpoort, Oostende en Zeebrugge. 28 portretten van de vissers uit het televisieprogramma zullen te zien zijn op drie verschillende locaties. Een terechte ode aan de vissers die zo’n belangrijke rol spelen in het DNA van de Kust.

De fototentoonstelling kwam tot stand met de steun van Brexit Adjustment Reserve – European Commission en in samenwerking met Westtoer, Nieuwpoort, Oostende en Zeebrugge. “Een Jaar Op Zee” is elke maandag vanaf 27 maart om 20.40 uur te zien op Eén en via VRT MAX.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen