17.6 C
Knokke-Heist

Olivier Deman: Via de Lokale Albert Heijn Naar Nationale Rode Duivels

Olivier Deman, telg uit de ondernemende familie Deman, bekend van de Albert Heijn winkels in Knokke-Heist en Oostende, heeft zich een weg gebaand naar de nationale selectie van de Rode Duivels voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Estland.

Dit juichend nieuws werd dinsdagmiddag bekendgemaakt door bondscoach Domenico Tedesco tijdens een persconferentie. Het is de eerste keer sinds 2008 dat Cercle Brugge, de club waar Deman speelt, een speler afvaardigt naar de Rode Duivels.

Vorige week werd de jonge Deman al geselecteerd voor het EK U21 team, een significante stap in zijn voetbalcarrière. Nu krijgt hij de kans om zich te meten met de ‘grote jongens’ in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk op 17 juni en Estland op 20 juni.

Voor Deman is dit de bekroning op een sterk seizoen bij Cercle Brugge. Sportief directeur van Cercle, Carlos Avina, uitte zijn trots: “We zijn enorm trots op Olivier. Sinds februari 2021 is hij een vaste waarde voor Cercle, maar nu krijgt hij de kans op het allerhoogste niveau als Rode Duivel. Olivier heeft de voorbije seizoenen enorme stappen voorwaarts gemaakt.”

Het afgelopen seizoen was cruciaal in Deman’s ontwikkeling. Hij ontdekte nieuwe posities waar zijn talenten als atletische, moderne vleugelverdediger en zelfs als fullback perfect tot hun recht kwamen.

“Dit is nog maar het begin van een ongelooflijke carrière. Ik wens Olivier het beste in deze ervaring en ik ben ervan overtuigd dat er met zijn mentaliteit nog veel meer in het verschiet ligt,” concludeerde Avina en we delen met onze redactie zijn mening.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen