zondag, april 14, 2024
HomeDammeOLVA Draagt Bij aan Warmste Week met Schenking aan Ruilboetie

OLVA Draagt Bij aan Warmste Week met Schenking aan Ruilboetie

Voor het tweede jaar op rij heeft de basisschool OLVA Vivenkapelle, gelegen in de deelgemeente van Stad Damme, een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de lokale gemeenschap. In het kader van de Warmste Week schonk de school een pakket herbruikbaar kindergerief aan de Ruilboetiek. Deze schenking, die warme winterkleding, speelgoed en meer omvat, benadrukt de toewijding van de school aan duurzaamheid en gemeenschapssteun.

Vera Defoor van de Ruilboetiek spreekt haar dankbaarheid uit voor de inspanningen van OLVA Vivenkapelle. “Na een succesvolle campagne vorig jaar van de oudere lagereschoolkinderen, hebben dit jaar de jongere klassen het stokje overgenomen en met veel enthousiasme bijgedragen,” meldt zij.

De directeur van OLVA Vivenkapelle, Olivier Verwilst, is trots op de inzet van de leerlingen. “Het is geweldig om te zien hoe onze jongere studenten zich hebben ingezet voor dit doel,” zegt hij.

De Ruilboetiek, opgericht in januari 2020, streeft ernaar consuminderen te bevorderen door betaalbare kinderkleding en speelgoed aan te bieden. Dit initiatief wordt ondersteund door het Huis van het Kind, OCMW Damme en Stad Damme, en biedt gezinnen uit de regio de mogelijkheid om op een duurzame manier in de behoeften van hun kinderen te voorzien.

Dankzij de inspanningen van OLVA Vivenkapelle en de steun van de gemeenschap blijft de Ruilboetiek een waardevolle bron voor vele gezinnen in Damme. Deze actie toont aan hoe scholen en lokale initiatieven samen kunnen werken om een positieve impact te hebben op de maatschappij.