woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistOmvangrijke Boomkap op Kalvekeetdijk op 16 November, Verkeersomleidingen Ingezet

Omvangrijke Boomkap op Kalvekeetdijk op 16 November, Verkeersomleidingen Ingezet

Op donderdag 16 november 2023 staat de Kalvekeetdijk in het teken van een ingrijpende boomkap. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van het gemeentebestuur en betreffen het vellen van een omvangrijke boom ter hoogte van huisnummer 135.

Het proces zal aanvangen om 9 uur ’s ochtends en zal naar verwachting doorlopen tot de late namiddag. Deze werkzaamheden zijn essentieel voor het onderhoud van de groenvoorzieningen en de veiligheid in het gebied.

Voor de veiligheid van zowel de werklui als voorbijgangers, blijft de rijbaan tussen de Kragendijk en de Abelendreef gedurende de werkzaamheden afgesloten. Het doorgaand verkeer zal hierdoor enige hinder ondervinden en wordt omgeleid via een lokale route. De omleiding loopt via de Abelendreef, Populierendreef en Kragendijk en is geldig voor verkeer in beide richtingen.

Fietsers die gebruik maken van deze route zullen ook te maken krijgen met enige overlast. Zij worden verzocht om plaatselijk af te stappen en te voet hun weg te vervolgen. Dit is een belangrijke veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden soepel en zonder incidenten verlopen.

De gemeente vraagt begrip voor eventuele overlast en benadrukt het belang van deze werkzaamheden voor de algehele veiligheid en onderhoud van de groene ruimtes. Inwoners en bezoekers worden geadviseerd om rekening te houden met extra reistijd en de aangegeven omleidingsroutes te volgen.