vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Onbewoonbare sociale woningen zullen worden afgebroken

Het is de bedoeling om leegstaande sociale woningen die niet meer te herstellen zijn af te breken. Afgelopen dagen trok onze stadsgenoot Luc de Voogt aan de alarmbel door foto’s te publiceren op Facebook Knokke-Heist waarop een leegstaand pand te zien was van Sociale Huisvestingsmaatschappij ’t Heist Best.

“Het huis staat al één jaar en vijf maanden leeg wordt niet meer naar gekeken overal onkruid alles kapot gewaaid is zelfs al ingebroken en muren beklad met graffiti buren hebben last van ongedierte. Wanneer we vragen om eens te komen kijken sturen ze iemand om te zeggen dat ze daar niets meer aan doen omdat ze het willen plat gooien”, zei Luc de Voogt.

Dit blijkt inderdaad te kloppen. Volgens Schepen Kathleen van der Hooft wil ‘t Heist Best alle woningen die onbewoonbaar zijn afbreken. “De nieuwbouw van die woningen zal ingebed worden in een volledig nieuw urbanisatieplan voor deze wijk”. Dit gebeurde eerder al met succes in andere delen van de wijk Oostwinkel.

Het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat dergelijke panden vrij toegankelijk zijn, of zorgen voor ongedierte. De schepen bracht intussen de bevoegde diensten op de hoogte.

1 REACTIE

  1. Leegstaande sociale woningen in Knokke-Heist, is dat niet een paradox, er zijn immers veel te weinig sociale woningen!
    Waarom laat men dan eerst alles verloederen, mocht dit niet het geval geweest zijn dan was de fase van onherstelbaar en afbraak nooit bereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen