HomeKnokke-HeistOndergrondse glascontainers nu ook in gebruik genomen

Ondergrondse glascontainers nu ook in gebruik genomen

In de week van 3 juni 2021 werden de eerste ondergrondse glascontainers op zeven locaties in gebruik genomen. De nieuwe glascontainers zijn te vinden in de Bronlaan, op het Abraham Hansplein, de Bayauxlaan, Duinenwater, Leopoldaan, Edward Verheyestraat en aan de Delhaize in de Heistlaan. Ook in deze containers is het toegelaten om lege glazen flessen en bokalen zonder doppen of deksels gratis te deponeren. 

Op 2 april 2021 maakte AGSO Knokke-Heist bekend dat ze 115 ondergrondse containers had besteld. Bedoeling is om, verspreid over de gemeente Knokke-Heist, de locaties van de glascontainers uit te rusten met één of meerdere ondergrondse glascontainers. Waar mogelijk en aangewezen zal er een bijkomende betaalcontainer voor restfractie geplaatst worden.  

De nieuwe containers ogen esthetisch mooi, zijn geluiddempend en verstoren het straatbeeld van Knokke-Heist niet. Bij een goed en normaal gebruik zorgen de glascontainers niet voor overlast in de buurt. Doordat de containers ondergronds en geïsoleerd zijn, is de geluidshinder beperkt. Waar nodig zullen de locaties uitgerust worden met camerabewaking zodat er snel opgetreden kan worden tegen sluikstorten en misbruik. Dankzij een tijdslot zal je in het centrum dagelijks je glas kwijt kunnen tussen 8 uur en 22 uur. Buiten deze uren zal de container automatisch vergrendeld worden. Op die manier wordt ook de nachtrust van de buurt gevrijwaard. 

Uiterlijk tegen 30 juni zullen de locaties met nieuwe ondergrondse containers nog uitgebreid worden met de de Eeuwfeestlaan, het St.-Michielsplein, in de buurt van de Elizabetlaan (ter vervanging van de containers op het Albertplein) en ook in de Van Nieuwenhuysestraat. De locaties in de Bronlaan en de Van Nieuwenhuysestraat zullen in de toekomst dienen als afval drive-out. 

Na de zomer zullen vervolgens de andere locaties met glascontainers aangepakt worden. Waar mogelijk en aangewezen zal er een bijkomende betaalcontainer voor restfractie geplaatst worden. 

2 REACTIES

  1. Aan de rederskaai in Zeebrugge staan er ook enkele betalende containers en sommige mensen zetten gewoonweg hun glas of andere restafval ernaast… Hopelijk gebeurt dat ook in onze gemeente niet. Ze ogen inderdaad wel veel esthetischer dan de gewone glasbollen.

  2. Hopelijk liggen er niet zoveel glasscherven naast zoals aan de glascontainer in de Heistlaan aan de parking en “Het Centrum van de Oostkust”. Het is een kunst om daar met je fiets te rijden zonder lekke band aan over te houden. Deze zou niet op deze plaats mogen staan waar er mensen met beperking en hun begeleiders moeten passeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers