11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Onderhoud je tuin in Knokke-Heist geluidsarm

Sinds 5 april 2021 is het gebruik van heggenscharen en bladblazers op verbrandingsmotor verboden in de toeristische zone van Knokke-Heist. Het gebruik van andere motoren en motorisch aangedreven werktuigen die buurtlawaai veroorzaken (bv. grasmaaiers) blijft op het hele grondgebied verboden tussen 22 en 8 uur en op zondag en wettelijke feestdagen. De burgemeester kan in uitzonderlijke gevallen uitzonderingen toestaan.

Geluidsarm je tuin onderhouden
Niet alleen de groendienst van het gemeentebestuur maar ook een aantal aannemers die in opdracht van de gemeente het openbaar groenonderhoud in de badplaats voor hun rekening nemen, hebben sterk geïnvesteerd in elektrisch aangedreven materiaal. Zo beschikt de firma Krinkels over gloednieuwe voertuigen met zonnepanelen en elektrische bladblazers en bosmaaiers om onze riante tuin aan de Noordzee te onderhouden.

Elektrisch materiaal voorlopig nog beperkt in gebruik
De tuiniers van Krinkels experimenteerden ook met grasmaaiers op batterijen maar die hebben momenteel nog onvoldoende vermogen om grote openbare plantsoenen degelijk te maaien. Ook de elektrische bladblazers van de groendienst blijken enkel te volstaan voor kleinschalige opdrachten maar niet voor zwaarder werk zoals het verwijderen van confetti na carnaval.

2 REACTIES

  1. Heggescharen en bladblazers op verbrandingmotoren verboden n in de toeristische sector! De vaste bewoners moeten maar tegen het lawaai kunnen?! De aannemers die voor de gemeente werken gaan lustig door met hun erg lawaaierige bosmaaiers en zitmaaiers vb. hier in Heist achter het station, meestal vanaf 8 uur ( soms zelfs vanaf 7uur in de zomer) zetten ze de boel op stelten op de parking aan het einde van de Scheurleg. Gedaan met de rust voor de rest van voormiddag. Maar ja, hier zijn geen toeristen hé;

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen