Home Cultuur Onderwijs normaal opgestart

Onderwijs normaal opgestart

De veiligheidsmaatregelen binnen het onderwijs van Knokke-Heist en de Zwinregio blijven tot de krokusvakantie van kracht. We staan er beter voor dan de meeste andere landen, maar voorzichtigheid blijft geboden.

Om in geval van een verslechtering van de situatie snel te kunnen ingrijpen, zal de expertengroep GEMS een plan B voorleggen met een breed pakket aan maatregelen in alle geledingen van de samenleving, inclusief onderwijs. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) na overleg met virologen en de onderwijspartners. “Ik wil dat de scholen maximaal openblijven, ook al is dat in onze buurlanden niet het geval”, zegt Weyts.

In samenwerking met de CLB’s en Rode Kruis Vlaanderen is het onderwijs zelf gestart met de organisatie van sneltesten. Zo kunnen de hoogrisicocontacten van een besmet persoon veel sneller getest worden. Deze sneltesten zullen verder uitgerold worden over heel Vlaanderen.

Als de situatie verslechtert, dan moeten we snel kunnen ingrijpen, klinkt het. De groep van experts voor de managementstrategie van COVID-19 (GEMS) werkt daarom een Plan B uit met een breed pakket maatregelen voor alle geledingen van het maatschappelijk leven – inclusief onderwijs, maar niet beperkt tot onderwijs.

1 REACTIE

  1. Hopelijk zijn er niet teveel kinderen die normaal in quarantaine moeten zitten daar ze op reis geweest zijn maar door egoïstische en onverantwoordelijke ouders toch naar school worden gestuurd. Dan zal iedereen schrikken moesten de cijfers binnen een goede week weer de hoogte ingaan… Waar zijn die ouders dan naartoe? Ook zij moeten toch in quarantaine voor een week én zich laten testen?

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers