18.2 C
Knokke-Heist

Ongezonde lucht: Fijn stof overschrijdt waarschuwingsdrempel in de Zwinregio

In de Zwinregio behalve aan het strand van Knokke-Heist en Zeebrrugge is er momenteel veel fijn stof in de lucht, zo waarschuwt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL). De waarschuwingsdrempel is zelfs overschreden, wat voor de gezondheid van de inwoners van de regio zeer zorgwekkend is.

Experts van IRCEL geven aan dat de situatie nog enige tijd kan aanhouden, wat betekent dat mensen zich moeten voorbereiden op de effecten van deze ongezonde luchtkwaliteit. Bij blootstelling aan deze concentratie fijn stof kunnen mensen symptomen ervaren, zoals een verminderde ademhalingsfunctie, een toename van respiratoire aandoeningen en een verergering van symptomen bij personen met astma of chronisch obstructief longlijden (COPD).

De experts van IRCEL raden aan dat mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling, zoals jonge kinderen en ouderen, zware lichamelijke inspanningen zowel binnen als buiten vermijden. Het wordt ook afgeraden om op dit moment hout te stoken voor sfeer of als bijverwarming.

De inwoners van de regio worden geadviseerd om de luchtkwaliteit in de gaten te houden en voorzorgsmaatregelen te nemen om de effecten van fijn stof op hun gezondheid te verminderen. Ondertussen blijven de experts van IRCEL de situatie nauwlettend in de gaten houden en hopen zij dat de luchtkwaliteit snel verbetert.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen