Home Zwinregio Ons land gaat in lockdown

Ons land gaat in lockdown

“Ons land bevindt zich in een noodtoestand”, klinkt het bij premier Alexander De Croo (Open VLD). “In veel ziekenhuizen is de pijngrens al overschreden. We zien nog altijd geen kentering. Er is maar één antwoord, één keuze, en dat is allemaal achter onze zorgverleners staan. De enige manier daartoe is om maximaal alle fysieke contacten te vermijden. Zo kort als het kan, zo lang als het moet. We moeten de stijging breken. We gaan daarom over tot een verstrengde lockdown. Welke beslissingen heeft het Overlegcomité genomen? 

 • De regel van vier wordt binnen afgeschaft. We mogen dus niet langer vier gasten thuis ontvangen. Wel mag iedereen nog één knuffelcontact hebben, die persoon mag je thuis nog uitnodigen. Buiten mag je wel nog 4 mensen zien. 
 • Niet-essentiële winkels worden gesloten. Thuislevering en ophaalpunten mogen wel. Voedingswinkels blijven hoe dan ook open. Er komt een evaluatie op 1 december. 
 • Niet-medische contactberoepen, denk aan kappers of schoonheidsspecialisten, worden verboden
 • De scholen zullen ook op 12 en 13 november gesloten blijven. De herfstvakantie was al eerder verlengd, maar wordt dus nog net iets langer en zal nu in totaal twee weken duren.
 • Telewerken wordt verplicht
 • Restaurants en bars in hotels sluiten, maaltijden mogen alleen nog op de kamer. 
 • Op begrafenissen mogen nog maar 15 mensen zijn. Recepties na een begrafenis worden verboden.
 • Vakantieparken moeten sluiten. Die maatregel gaat in vanaf 3 november, maar restaurants en zwembaden zijn wel al gesloten.

“De verstrengde lockdown heeft maar één doel: ervoor zorgen dat onze gezondheidszorg niet instort. Daarom gelden de regels minstens anderhalve maand en zullen zondag om middernacht ingaan. Dit zijn de maatregelen van de laatste kans, het ligt in uw handen”, benadrukt premier De Croo.

2 REACTIES

 1. Sorry dat ik reageer maar zolang iedereen mag rijden naar waar ze willen zitten we in januari nog steeds met veel besmettingen .wanneer word er daar iets aan gedaan ? Na de herfstvakantie zeker ? .ik moet ook nog steeds 84km rijden per dag voor mn werk als al die vakantievierders hun laars aan alles ga lappen zitten de fabrieken straks ook weer in Lockdown .als al die studenten in leuven en gent en … eens zou studeren ipv van al die zuippartijen zouden we nu niet in zo een situatie zitten . Voila

 2. Viola en iedereen maar roepen.
  Kijk de beelden van winkelend publiek in de steden.
  Koopzondag kan gewoon.
  4 uur in de rij staan bij Ikea hoe triest kan je zijn.
  Terwijl er al 2 weken een dramatische oproep wordt gedaan om in u kot te blijven.
  Straks staan er weer vele schijnheilig te klappen voor het zorg personeel.
  Straks staan ze weer te huilen voor de ramen van de woonzorgcentra’s.
  Straks misschien straks kunnen de ouders de verantwoordelijkheid eens nemen voor hun feestvierende kinderen.
  Ik kan helaas niet meer naar mijn zaak rijden daar wij als horecagelegenheid heel makkelijk worden gesloten ondanks dat veel collega’s en wij de maatregelen goed naleven.
  Wordt allemaal eens wakker Ipv vingerwijzing.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Gemeentebestuur KH verwerkt economische relanceplan nu ook in meerjarenplan

Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële...

Etalages van de bib op kindermaat

Heb jij de Sint en Piet al gespot rond bibliotheek Scharpoord? Loerde je al eens binnen in het gezellige berenhol van de bib van Heist?...

Meer testcapaciteit bij AZ Zeno 

Dankzij de opschaling en het optimaliseren van de testcapaciteit om het coronavirus op te sporen in ons land, worden sinds 23 november 2020 opnieuw alle asymptomatische hoogrisicocontacten getest en dit op dag...

Recente reactie van onze lezers