vrijdag, februari 23, 2024
HomekneistitvOntdek de Magie van MAGIS bij MAAK in Knokke-Heist

Ontdek de Magie van MAGIS bij MAAK in Knokke-Heist

Deze tentoonstelling, waarvan de naam ‘meer’ of ‘groter’ betekent in het Latijn, is een viering van diepgang, betrokkenheid en toewijding in de kunst en cultuur. MAGIS, een kernbegrip in de ignatiaanse spiritualiteit, vormt de perfecte verbinding met het thema van de Dag van de Academies, alsook met de essentie van MAAK – het kloppend hart van Knokke-Heist waar kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn.

De Essentie van MAGIS

MAGIS staat centraal voor het streven naar meer in alles wat we doen. In de context van MAAK, biedt het een platform waar kinderen, jongeren en volwassenen van diverse achtergronden en ambities de rijke wereld van kunst en cultuur kunnen verkennen. Kunst wordt hier gezien als een venster naar schoonheid en mystiek, een middel om te zien wat nog niet gezien is, en een manier om heden, verleden en toekomst met elkaar te verbinden.

Een Unieke Tentoonstelling

De tentoonstelling MAGIS is het resultaat van de samenwerking tussen leerlingen van verschillende leeftijden en profielen, die hun creaties met trots presenteren. Deze jaarlijkse expositie, gehouden in Cultuurcentrum Scharpoord, laat bezoekers de magische artistieke verbinding ervaren en biedt een uitgebreide kijk op de activiteiten van MAAK.

Bezoekersinformatie

  • Datum: De tentoonstelling is geopend tot en met 25 februari 2024.
  • Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist.
  • Toegang: Gedurende de openingsuren van het Cultuurcentrum.